Ez a tojásos nokedli lesz az új tavaszi kedvenced

A tojásos nokedli örök klasszikus, amihez nem kell túl sok alapanyag, ráadásul villámgyorsan elkészítheted.

Meglátod, ennél több nem is kell a tökéletes ízélményhez.

Tojásos nokedli fejes salátával

Hozzávalók

  • 60 deka liszt
  • 4-5 deci víz
  • 1 tojás
  • 2 csipet só
  • 8-10 tojás
  • olívaolaj

A fejes salátához

  • 1 db fejes saláta
  • 2-3 ujjnyi víz
  • 1 kanál tíz százalékos ecet
  • só, cukor ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél citrom leve

Így készítsd el

Keverd össze a tészta hozzávalóit (a tojások kivételével és az olaj) egy tálban. Ha a laza tésztát szereted, adj hozzá picit több vizet. Forrald fel egy fazékban a sós vizet, amikor gyöngyözni kezd, szaggasd bele a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan keverd meg, egy-két perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután szűrd le és öblítsd le meleg vízzel, majd tedd egy olajozott lábasba a tésztát. Készíts egy laza rántottát, majd keverd össze a nokedlivel. Tartsd tálalásig a visszamaradt forró vizes fazékon a gőz felett. A fejes salátához önts egy pohárba két-három ujjnyi vizet, adj hozzá egy kanál tíz százalékos ecetet, fél citrom levét, sót, cukrot ízlés szerint és legvégül keverj hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat. Tedd az öntetet a salátára és fogyaszthatod is.

Fotó és recept: Buzási Erzsébet

Ez is érdekelhet

Sztármenyasszonyok, akik miniben mondták ki a boldogító igent

Sztármenyasszonyok, akik miniben mondták ki a boldogító igent

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!