Ez lesz életed legfinomabb Márton-napi fogása

2019. november 9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Itt az ideje egy kis libás finomságot készítened. Sürögj-forogj, készülődj kedvedre, mi pedig mutatunk egy tuti receptet.

Ropogósra sült libamell lilakáposzta-krémmel és párolt káposztával

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb fej lilakáposzta, 25 gramm tengeri só, 3 evőkanál étolaj, 6 dl víz, 2 teáskanál almaecet, fél narancs leve, 2 csipet köménymag (őrölt), 1,5 dl kókusztej, 1 csili paprika (piros), 1 evőkanál étkezési keményítő, 4 db libamell, só, bors

Így készítsd el
Távolítsd el a káposzta sérült leveleit, vágd ki a torzsát. Vágd a fejet negyed cikkekre, majd csíkozd fel. Hintsd rá a sót, majd forgasd át vele a káposztát és tedd félre harminc percre állni. Melegítsd fel fazékban az olajat és szedd rá a jól kinyomott káposztát, majd rögtön add hozzá a víz egyharmadát. Folyamatos keverés közben párold meg közepes lángon kb. 50 percig. Közben add hozzá a maradék vizet is, hogy folyamatosan legyen alatta folyadék, amin párolódhat. Ha megpuhult a káposzta, add hozzá az almaecetet, a narancs levét, keverd át és főzd addig, amíg az összes leve elpárolog. Az elkészült káposztát ízesítsd az őrölt köménnyel ízlés szerint. Tedd az elkészült káposzta harmadrészét turmixgépbe, öntsd hozzá a kókusztejet, dobd bele a finomra vágott csilit, sózd, borsozd és mixeld össze. A keményítőt keverd el kevés vízzel, öntsd a káposztakrémhez és forrald még 1-2 percig. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A húst mosd meg, szárítsd le, vagdosd be éles késsel a bőrét (óvatosan a húsát ne érje a kés). Sózd, borsozd, majd tedd a bőrös oldalával lefelé a felforrósított száraz serpenyőben, szép lassan süsd ki a zsírját. Ha szép ropogósra sült a bőre, öntsd ki a serpenyőből a fölösleges libazsírt és fordítsd meg a húst, és pirítsd meg a másik oldalát is. Tedd a félkész libamelleket sütőpapírral borított tepsire, és süsd a sütőben húsz perc alatt készre. Pihentesd a megsült húst 5-10 percig, majd szeletelheted. Tálald a párolt lila káposztával és a lilakáposzta- krémmel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„Sosem akartunk szexik lenni – csak önmagunkat adni” – Falusi Mariann szabadságról, túlélésről és zenéről

glamour plusz ikon „Sosem akartunk szexik lenni – csak önmagunkat adni” – Falusi Mariann szabadságról, túlélésről és zenéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5+1 termék, amelyek segítenek túlélni az allergiaszezont (x)

5+1 termék, amelyek segítenek túlélni az allergiaszezont (x)

Az internet nem játék, légy felelős szülő az online térben is! (x)

Az internet nem játék, légy felelős szülő az online térben is! (x)

Gelencsér Tímea saját történetét osztja meg a Pandora ékszereivel (x)

Gelencsér Tímea saját történetét osztja meg a Pandora ékszereivel (x)

Online ismerkedés kisokos: mutatjuk a randi appok legnagyobb buktatóit (x)

Online ismerkedés kisokos: mutatjuk a randi appok legnagyobb buktatóit (x)