Ez lesz életed legfinomabb Márton-napi fogása

2019. november 9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Itt az ideje egy kis libás finomságot készítened. Sürögj-forogj, készülődj kedvedre, mi pedig mutatunk egy tuti receptet.

Ropogósra sült libamell lilakáposzta-krémmel és párolt káposztával

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb fej lilakáposzta, 25 gramm tengeri só, 3 evőkanál étolaj, 6 dl víz, 2 teáskanál almaecet, fél narancs leve, 2 csipet köménymag (őrölt), 1,5 dl kókusztej, 1 csili paprika (piros), 1 evőkanál étkezési keményítő, 4 db libamell, só, bors

Így készítsd el
Távolítsd el a káposzta sérült leveleit, vágd ki a torzsát. Vágd a fejet negyed cikkekre, majd csíkozd fel. Hintsd rá a sót, majd forgasd át vele a káposztát és tedd félre harminc percre állni. Melegítsd fel fazékban az olajat és szedd rá a jól kinyomott káposztát, majd rögtön add hozzá a víz egyharmadát. Folyamatos keverés közben párold meg közepes lángon kb. 50 percig. Közben add hozzá a maradék vizet is, hogy folyamatosan legyen alatta folyadék, amin párolódhat. Ha megpuhult a káposzta, add hozzá az almaecetet, a narancs levét, keverd át és főzd addig, amíg az összes leve elpárolog. Az elkészült káposztát ízesítsd az őrölt köménnyel ízlés szerint. Tedd az elkészült káposzta harmadrészét turmixgépbe, öntsd hozzá a kókusztejet, dobd bele a finomra vágott csilit, sózd, borsozd és mixeld össze. A keményítőt keverd el kevés vízzel, öntsd a káposztakrémhez és forrald még 1-2 percig. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A húst mosd meg, szárítsd le, vagdosd be éles késsel a bőrét (óvatosan a húsát ne érje a kés). Sózd, borsozd, majd tedd a bőrös oldalával lefelé a felforrósított száraz serpenyőben, szép lassan süsd ki a zsírját. Ha szép ropogósra sült a bőre, öntsd ki a serpenyőből a fölösleges libazsírt és fordítsd meg a húst, és pirítsd meg a másik oldalát is. Tedd a félkész libamelleket sütőpapírral borított tepsire, és süsd a sütőben húsz perc alatt készre. Pihentesd a megsült húst 5-10 percig, majd szeletelheted. Tálald a párolt lila káposztával és a lilakáposzta- krémmel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„Örököljük a generációs félelmeket, amik megmutatkoznak az arcon” - beszélgetés dr. Dalmy Julianna arc- és testelemzővel

glamour plusz ikon „Örököljük a generációs félelmeket, amik megmutatkoznak az arcon” - beszélgetés dr. Dalmy Julianna arc- és testelemzővel

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Problémás bőr volt, nincs: így hat az arcápolási rutin, ha rád van szabva (x)

Problémás bőr volt, nincs: így hat az arcápolási rutin, ha rád van szabva (x)