Ez lesz életed legfinomabb Márton-napi fogása

2019. november 9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Itt az ideje egy kis libás finomságot készítened. Sürögj-forogj, készülődj kedvedre, mi pedig mutatunk egy tuti receptet.

Ropogósra sült libamell lilakáposzta-krémmel és párolt káposztával

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb fej lilakáposzta, 25 gramm tengeri só, 3 evőkanál étolaj, 6 dl víz, 2 teáskanál almaecet, fél narancs leve, 2 csipet köménymag (őrölt), 1,5 dl kókusztej, 1 csili paprika (piros), 1 evőkanál étkezési keményítő, 4 db libamell, só, bors

Így készítsd el
Távolítsd el a káposzta sérült leveleit, vágd ki a torzsát. Vágd a fejet negyed cikkekre, majd csíkozd fel. Hintsd rá a sót, majd forgasd át vele a káposztát és tedd félre harminc percre állni. Melegítsd fel fazékban az olajat és szedd rá a jól kinyomott káposztát, majd rögtön add hozzá a víz egyharmadát. Folyamatos keverés közben párold meg közepes lángon kb. 50 percig. Közben add hozzá a maradék vizet is, hogy folyamatosan legyen alatta folyadék, amin párolódhat. Ha megpuhult a káposzta, add hozzá az almaecetet, a narancs levét, keverd át és főzd addig, amíg az összes leve elpárolog. Az elkészült káposztát ízesítsd az őrölt köménnyel ízlés szerint. Tedd az elkészült káposzta harmadrészét turmixgépbe, öntsd hozzá a kókusztejet, dobd bele a finomra vágott csilit, sózd, borsozd és mixeld össze. A keményítőt keverd el kevés vízzel, öntsd a káposztakrémhez és forrald még 1-2 percig. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A húst mosd meg, szárítsd le, vagdosd be éles késsel a bőrét (óvatosan a húsát ne érje a kés). Sózd, borsozd, majd tedd a bőrös oldalával lefelé a felforrósított száraz serpenyőben, szép lassan süsd ki a zsírját. Ha szép ropogósra sült a bőre, öntsd ki a serpenyőből a fölösleges libazsírt és fordítsd meg a húst, és pirítsd meg a másik oldalát is. Tedd a félkész libamelleket sütőpapírral borított tepsire, és süsd a sütőben húsz perc alatt készre. Pihentesd a megsült húst 5-10 percig, majd szeletelheted. Tálald a párolt lila káposztával és a lilakáposzta- krémmel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hercegné lehetett volna Claudia Schiffer, de inkább az igaz szerelmet választotta

glamour plusz ikon Hercegné lehetett volna Claudia Schiffer, de inkább az igaz szerelmet választotta

Fogyás után beesettnek látod az arcod? Íme a volumen-visszaadó újdonság tű és szike nélkül (x)

Fogyás után beesettnek látod az arcod? Íme a volumen-visszaadó újdonság tű és szike nélkül (x)

Ajándékozz idén időt és figyelmet – Így lesz újra szívből jövő karácsonyod (x)

Ajándékozz idén időt és figyelmet – Így lesz újra szívből jövő karácsonyod (x)

A fa alá és magadnak: az élmény, ami minden pillanatot ragyogóvá tesz (x)

A fa alá és magadnak: az élmény, ami minden pillanatot ragyogóvá tesz (x)

Stílus, ami körbeér: gyerekkorunk hangulata a New Balance Kids kollekciójában (x)

Stílus, ami körbeér: gyerekkorunk hangulata a New Balance Kids kollekciójában (x)