Ezeket az ételeket nem szabadna mikróban melegítened

2021.április.2.

A mikró egy tökéletes találmány, ha ételmelegítésről van szó. Valószínűleg sokan vannak, akik mindent itt melegítenek meg, de azt viszont már kevesen tudják, hogy nem mindennek tesz jót. Ugyanis vannak ételek, amiket kifejezetten nem ajánlott betenni a mikróba, ugyanis nagyobb kárt okozhatunk okozhatunk vele magunknak, és az ételnek is.

Ezeket az ételeket nem szabadna mikróban melegítened
Fotó: Getty images/Glamour

Íme a lista azokról az ételekről, amiket nem szabadna mikróban melegítened:

1. Néhány zöldség, gyümölcs és gombák

- Ne melegítsd meg a brokkolit, mert elveszíti a hasznos tulajdonságait. A legjobb módja a brokkoli elkészítésének az, ha megpárolod.

- Néhány zöldnek, mint például a cékla levelének olyan tulajdonságai vannak, amik akár tüzet is okozhatnak a melegítés során.

- Se a spenótot, se a céklát ne a mikróban melegítsd/főzd. Az elektromágneses sugárzás előidézi a nitrózamin kialakulását, aminek rákkeltő hatása van.

- A chili paprikában kapszaicin található, ami elkezd párologni, és ahogy kinyitod a mikród ajtaját, az egész szobát egy csípős füst lepi el.

2. Hús, hal, szárnyasok

- Nagyon kellemetlen fogással fogod szembe találni magad, ha a halat a mikróban melegíted meg.

- A boltban kapható, feldolgozott húsok tartósítószereket tartalmaznak, amik ahogy mikrohullám éri őket, veszélyes kémiai vegyületekké alakulnak.

- Ha a csirkét mikróban melegíted, végeredményként egy nyirkos, visszataszító bevonatú húst kapsz.

3. Pizza, kínai kaja és rizs

- A mikróban melegített pizzának nincsen semmilyen káros hatása, csak szimplán rossz lesz enni. A szélei ragadósak és nedvesek lesznek, a sajt pedig radír állagú lesz.

- A tegnapi kínai kaját se a mikróban melegítsd fel, ha el akarod kerülni a nedves és nyálkás valamit, amit utána kapsz.

Ha mindenféleképpen a mikróban tervezed megmelegíteni a rendelt ételeket, semmiképp se abban a dobozban tedd ezt meg, amiben érkeztek. Veszélyes anyagokat tartalmaznak, mint például viaszt, műanyagot, fémet, ragasztót vagy festéket, és ráadásul még tüzet is okozhatnak.

Ha a rizs már kihűlt és szobahőmérsékletű, vagy a hűtőben tároltad, akkor inkább dobd ki. Bacillus cereus-t tartalmaz, egy olyan baktériumot, ami megmarad a rizsben és komoly mérgezésekhez vezethet.

4. Folyadékok, olajok és levesek

- A víz alapú levesekkel nincsen semmi gond, de a krémesebb, sűrűbb fajtákkal már igen. A melegítés során cseppekben robban szét, így a mikró belseje teljesen olyan lesz.

- A kávét se melegítsd mikróban, mert elveszi az ízét.

- A babatej és a csecsemő tápszerek nem egyenletesen melegednek meg a mikróban. Forró foltok lehetnek benne, ami megégeti a csecsemő száját, ha nem keverjük jól össze.

- Az olíva-, szőlő-, szezám- és repceolaj mindegyike zsír, ami szintén nem tud egyenletesen megmelegedni.

Ez is érdekelhet

Biztonságos barnaság: Így használd az önbarnító krémet a természetesen ragyogó bőrért

Biztonságos barnaság: Így használd az önbarnító krémet a természetesen ragyogó bőrért

G-Életstílus

Megérkezett a this is Redy x Kozma Rita plus size menstruációs bugyi kollekció

Megérkezett a this is Redy x Kozma Rita plus size menstruációs bugyi kollekció

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?