Ezt az új kávéreceptet imádni fogod a Tiktokról

2021.április.28.

Az emberek millióinak a konyháját hódította meg a mára már legendás paradicsomos-fetás TikTok tészta, és máris itt a platform legújabb őrületes trendje, a proffee, ami elsősorban a sportolókat, a fogyni vágyókat és a kávérajongókat célozza meg.

Ezt az új kávéreceptet imádni fogod a Tiktokról
Fotó: Getty/Glamour

A koffein köztudottan stimuláns, vagyis ideiglenesen képes növelni a figyelmet és az éberséget, a fehérjék pedig segítenek az izmok egészséges működésének fenntartásában, így talán nem is meglepő, hogy egy olyan trend robbant most be a TikTok felületén, amelyben ezt a két alapanyagot ötvözik felhasználók ezrei.

A különleges kombináció a proffee elnevezést kapta, elkészítése pedig roppant egyszerű. A kávé és a fehérje tökéletes fúziójához mindössze annyit kell tenned, hogy készítesz egy eszpresszót, vagy ha úgy tetszik, dupla eszpresszót. Meleg napokon jéggel is felturbózhatod, majd adj hozzá egy kanállal a kedvenc fehérjeporodból. Ha elkészült, tovább fokozhatod az ízélményt zabitallal, ízesített sziruppal, vagy bármilyen más, szigorúan alacsony kalóriatartalmú finomsággal.

De hogy miért is lehet jó ez a kombináció amellett, hogy rendkívül ízletes? Nos, sokan úgy gondolják, hogy mivel a koffein segíthet leküzdeni a fáradtságot, a fehérjefogyasztás pedig az izmok miatt ajánlott edzés után, a fúziójukkal még erősebb hatást érhető el. Nem mellesleg, mivel az éhséget is csökkenti, a diétázók körében is abszolút közkedvelt.

Annyi biztos, hogy a proffee kreatív alternatíva lehet a fehérjebevitelre és az éberség fenntartására is, de mint minden más, a szervezetbe bevitt készítmény esetében, ennél a kombinációnál is fontos a mértékletesség, hiszen mind a túlzott koffeinfogyasztás, mind a szükségtelenül magas fehérjebevitel komoly gondokat okozhat. Ha viszont odafigyelsz a fehérje – és koffeinbeviteledre, és fogyni szeretnél, sportolsz, vagy egyszerűen csak több energiára vágysz és megkóstolnád ezt az új kombinációt, akkor semmi gondod nem lehet abból, ha a reggelijeidet egy adag proffee-val indítod.

Ez is érdekelhet

Gyümölcsből is ehetünk túl sokat - ezért vigyázz vele

Gyümölcsből is ehetünk túl sokat - ezért vigyázz vele

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói