Ezzel a finomsággal indítsd a spárgaszezont!

2021.március.14.

Mi már nagyon várjuk, hogy friss spárgával és édes hazai eperrel kísérletezzünk a konyhában. Ez a csodás saláta igazi tavaszi kuriózum, ha ránk hallgatsz már most feljegyzed a top tavaszi receptjeid közé.

Ezzel a finomsággal indítsd a spárgaszezont!
Fotó: Getty Images

Hozzávalók: 3 db zöldspárga, 5 dkg eper, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehérborecet (vagy balzsam- vagy málnaecet), fél teáskanál nádcukor, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, chili ízlés szerint (elhagyható), pirított dió

Így készítsd el:

Mosd meg, majd darabold fel a spárgát. Ha nem találsz friss spárgát, üvegessel is elkészítheted. Párold meg olajon, az előre csomagolt verziót csak egy kicsit kell megfuttatni. Amikor kész szórd meg nádcukorral, hogy kicsit átvegye a karamella jellegzetes ízeit. Pár perc után, fűszerezd tetszés szerint, öntsd fel borecettel. Közvetlenül a tálalás előtt vágd apróra az epret és végül forgasd össze a spárgával és szórd meg a tetejét pirított dióval.

Ez is érdekelhet

A retrográd Merkúr visszatért - így boldogulhatsz a kozmikus káoszban

A retrográd Merkúr visszatért - így boldogulhatsz a kozmikus káoszban

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk