Ezzel a gluténmentes fánkkal biztos, hogy jól indul a hét

2021.január.25.

Itt a fánkszezon, ideje remekelni a konyhában. Az alábbi recept tökéletes lehet azoknak is, akik szeretnék mellőzni a glutént az életükből. Próbáld ki te is!

Ezzel a gluténmentes fánkkal biztos, hogy jól indul a hét
Fotó: Shutterstock

Gluténmentes farsangi fánk

Hozzávalók: 2 db m méretű tojás, 250 ml tej, 30 g friss élesztő, csipet só, 1 teáskanál vanília aroma, 80 g cukor, 50 g margarin, 550 g gluténmentes lisztkeverék a sütéshez: olaj

Így készítsd el

Keverd el a tojásokat a tejjel, az élesztővel, a sóval, vanília aromával és cukorral, majd verd fel habverő segítségével. Olvaszd fel a margarint, add hozzá a keverékhez és gyúrd össze a liszt hozzáadásával alaposan. Az így kapott tésztát keleszd a duplájára harminc perc alatt ötven fokos sütőben sütőfóliával letakarva. Ezután gyúrd át, nyújtsd ki egy centi vastagra és szaggasd ki egy hat centi átmérőjű köralakú szaggatóval, a közepére pedig csinálj lyukat egy kisebb szaggató segítségével. Az így kapott fánkokat helyezed egy sütőpapírral bélelt tepsibe, takard le és tedd be az ötven fokos sütőbe további húsz percre kelni. Amikor a tészta szépen megkelt, melegíts egy serpenyőben olajat és süsd ki a megkelt fánktésztát. Díszítsd olvasztott csokival, cukorkával, valamint különböző öntetekkel.

Keress még több szuper receptet a recepttar.hu oldalon!

Ez is érdekelhet

Itt van az ősz, itt van újra a színházi szezon: két darab, amit látnod kell

Itt van az ősz, itt van újra a színházi szezon: két darab, amit látnod kell

Szépség

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján