Gyors egytálételt keresel? Itt a gerslis-csirke

2020.április.5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hozzávalók négy személyre: 1 evőkanál olívaolaj, 15 dkg gersli, 4 felső csirkecomb (filé), 1 evőkanál olaj, 2 sárgarépa, 4 szál szárzeller, 25 dkg csiperke, 1 kisebb fej hagyma , 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál kakukkfű, negyed teáskanál őrölt szerecsendió, só, bors, 1 liter csirkealaplé

Így készítsd el
Hevíts fel egy serpenyőben az olajból egy evőkanállal, pirítsd meg rajta gerslit, majd tedd félre egy tálban. Kockázd fel a csirkecombokat, az előbb használt serpenyőben picit kapasd meg a sózott csirkecombokat, amíg meg nem fehérednek, majd ezeket is tedd félre a gersli mellé. Tisztítsd meg a répát, a zellert a gombát, vágd kisebb darabokra. Hámozd meg a hagymát, aprítsd fel ezt is. A maradék olajon pirítsd öt-hat percig a répát, a zellert és a hagymát, majd add hozzá a gombát és párold további tíz percet, míg a gomba leve nagyjából elpárolog. Tedd vissza a zöldségek mellé a gerslit és a csirkét, add hozzá a fűszereket, alaposan sózd és borsozd, végül öntsd fel az alaplével. Miután felforrt, vedd vissza a lángot alacsonyra, és párold további 30 percet. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője