Házi vaníliakrémmel töltött fánk: már a gondolatától is összefut a nyál a szánkban

Annyira könnyű, krémes, hogy már a gondolatától összefut a nyál a szánkban. A házi vaníliakrémnek nincs párja a világon.

Házi vaníliakrémmel töltött fánk: már a gondolatától is összefut a nyál a szánkban
Fotó: Shutterstock

Vaníliakrémmel töltött fánk

Hozzávalók: 50 deka liszt, 5 tojás, 3 deka élesztő, 10 deka cukor, 1 csipet só, 10 deka vaj

A töltetélékhez: 6 deci tej, 4 tojás, 30 deka liszt, 4 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor

Így készítsd el

Langyosítsd meg a tejet, keverd el benne a cukrot, morzsold el benne az élesztőt. Tedd félre, hagyd állni tizenöt percet. A többi alapanyagot közben tedd egy tálba, majd add hozzá az élesztős tejet is. Dolgozd jól össze, míg egy ragacsos tésztát nem kapsz. Takard le legalább egy órára. Míg pihen a tészta készítsd el a házi vaníliakrémet. Keverd jól el a tejben a hozzávalókat, majd lassú tűzön főzd addig, amíg egy sűrű krémes állagot nem kapsz. Ha kész, vedd le a tűzről, rakd félre míg teljesen kihűl. A tészta pihentetése után, nyújtsd ki egy lisztezett deszkán, formálj belőle korongokat. Ezután pihentesd még további tizenöt percet, majd süsd ki forró olajban. Amikor minden fánk kihűlt, egy habzsák segítségével töltsd meg a fánkokat a krémmel.

Ez is érdekelhet

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói