Húsvéti finomságok Kárai Dávid gasztroguru ajánlásával #3

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Lesd el Kárai Dávid gasztroguru szuper húsvéti receptjeit. A négynapos hétvége minden napjára ajánl egy szuper finomságot.

Húsvéti finomságok Kárai Dávid gasztroguru ajánlásával #3
Fotó: Shutterstock

Curry-s tojássaláta házi majonézzel

Hozzávalók a majonézhez: 1 db egész tojás, 2 db tojássárgája, 1 teáskanál mustár (ha lehet, akkor angol), 2 evőkanál citromlé, 350 ml repceolaj (vagy napraforgó), só ízlés szerint, cukor ízlés szerint A tojássalátához: 6 db tojás, 4 evőkanál házi majonéz, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál currypor, 1 db újhagyma, só, bor A szendvicsekhez: 3 db tojás, 12 szelet kenyér, 6 db csemegeuborka

Így készítsd el

Tedd a házi majonézhez az egész tojást, a két tojássárgáját és a citromlét a robotgépbe , majd kezdd el keverni (ha van, akkor nem a késes, hanem a műanyag betéttel). Folyamatos keverés mellett csurgasd hozzá az olajat. Egészen vékony sugárban, hogy legyen ideje a tojással alaposan elkeveredni, azaz ne csapódjon ki. Ha ez megvan, akkor már csak az ízesítés van hátra: mustár, só és cukor kell bele. Hogy milyen arányban, az rád van bízva, kóstolgasd. A tojássalátához a tojásokat tedd forró vízbe azzal a hárommal együtt, amit majd a szendvicsekbe szánsz. Újraforrástól számított hat perc múlva vegyél hármat ki belőle, tedd hideg vízbe, főzd a maradék tojásokat további négy percig . Ha letelt az összesen tíz perc, akkor halászd ki a maradék hat tojást is és tedd egy másik edénybe, hideg vízbe. (Fontos, hogy ne az előző háromhoz add hozzá, mert akkor ugye összekeverednek.)

A hat tojás, amit tíz percig főztél, pucold meg, vágd félbe, majd tedd a sárgájukat egy keverőtálba és villával alaposan törd össze. Add hozzá a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a curryport, majd jól keverd ki.Mehet bele a felaprított újhagyma, valamint az apró kockára vágott tojásfehérje is és jól forgasd össze. Legvégül pedig már csak só és bors hiányzik belőle. A szendvicsek összeállításához pucold meg a hat percig főtt tojásokat, vágd félbe és fektesd a vágott felükkel lefelé a kenyérre. Halmozd köré a tojássalátát. A másik szelet kenyérre tedd rá a vékony csíkokra vágott uborkát, majd borítsd össze és tálald félbevágva!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője