Húsvéti finomságok Kárai Dávid gasztroguru ajánlásával #3

Lesd el Kárai Dávid gasztroguru szuper húsvéti receptjeit. A négynapos hétvége minden napjára ajánl egy szuper finomságot.

Húsvéti finomságok Kárai Dávid gasztroguru ajánlásával #3
Fotó: Shutterstock

Curry-s tojássaláta házi majonézzel

Hozzávalók a majonézhez: 1 db egész tojás, 2 db tojássárgája, 1 teáskanál mustár (ha lehet, akkor angol), 2 evőkanál citromlé, 350 ml repceolaj (vagy napraforgó), só ízlés szerint, cukor ízlés szerint A tojássalátához: 6 db tojás, 4 evőkanál házi majonéz, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál currypor, 1 db újhagyma, só, bor A szendvicsekhez: 3 db tojás, 12 szelet kenyér, 6 db csemegeuborka

Így készítsd el

Tedd a házi majonézhez az egész tojást, a két tojássárgáját és a citromlét a robotgépbe , majd kezdd el keverni (ha van, akkor nem a késes, hanem a műanyag betéttel). Folyamatos keverés mellett csurgasd hozzá az olajat. Egészen vékony sugárban, hogy legyen ideje a tojással alaposan elkeveredni, azaz ne csapódjon ki. Ha ez megvan, akkor már csak az ízesítés van hátra: mustár, só és cukor kell bele. Hogy milyen arányban, az rád van bízva, kóstolgasd. A tojássalátához a tojásokat tedd forró vízbe azzal a hárommal együtt, amit majd a szendvicsekbe szánsz. Újraforrástól számított hat perc múlva vegyél hármat ki belőle, tedd hideg vízbe, főzd a maradék tojásokat további négy percig . Ha letelt az összesen tíz perc, akkor halászd ki a maradék hat tojást is és tedd egy másik edénybe, hideg vízbe. (Fontos, hogy ne az előző háromhoz add hozzá, mert akkor ugye összekeverednek.)

A hat tojás, amit tíz percig főztél, pucold meg, vágd félbe, majd tedd a sárgájukat egy keverőtálba és villával alaposan törd össze. Add hozzá a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a curryport, majd jól keverd ki.Mehet bele a felaprított újhagyma, valamint az apró kockára vágott tojásfehérje is és jól forgasd össze. Legvégül pedig már csak só és bors hiányzik belőle. A szendvicsek összeállításához pucold meg a hat percig főtt tojásokat, vágd félbe és fektesd a vágott felükkel lefelé a kenyérre. Halmozd köré a tojássalátát. A másik szelet kenyérre tedd rá a vékony csíkokra vágott uborkát, majd borítsd össze és tálald félbevágva!

Ez is érdekelhet

Hasznos tanácsok, ha rád jön a falásroham

Hasznos tanácsok, ha rád jön a falásroham

Szépséghírek

Nagy pattanáskalauz: így szabadulhatsz meg a bőrproblémáktól

Nagy pattanáskalauz: így szabadulhatsz meg a bőrproblémáktól

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most