Ismét magyar csokoládé nyerte a gasztronómiai Oscar-díjat

2018.augusztus.2.

Miután tavaly elvitte a világhírű gasztronómiai Oscart a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra fagylaltja, idén sem adott alább, ezúttal a sós-karamellás-mogyorós trüffellel nyert a magyar vállalkozás a Great Taste Awards-on, így az utóbbi három évben immár tizenöt nemzetközi díjjal gazdagodtak bonbonjaikkal és csokoládéikkal.

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar díjaként emlegetnek világszerte. 2018-ban számos terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriákban: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hús termékekig és a borokig. Séfekből, étel kritikusokból, szakértőkből, és gasztro bloggerekből álló 500 fős zsűri márciustól júliusig kóstolta és értékelte a nevezett termékeket. A nevezett 12 634 termékből csupán 192 termék nyerte el a legmagasabb minősítést! A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen egy jelzés a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárol.

Magyar fagyi nyerte az élelmiszeripari Oscart!

Magyar fagyi nyerte az élelmiszeripari Oscart!

Az eredményhirdetésen a bírák kiemelték, hogy a díjazott trüffelben mennyire harmonikus a töltelék krémessége és a karamellizált mogyoró darabok ropogóssága. Fényűzőként jellemezték a csokoládé aromáját és gazdag kakaó tartalmát. Fenséges csemege mindenki számára.

Bonbonier trüffel

"Idén sós karamellával és csonthéjas termékekkel kísérleteztem, így jelent meg a csokoládéban a sós karamell, fagylaltban pedig a pisztácia. Munkám során mindig az újításra törekszem, miközben megtartom a bevált recepteket. A jól sikerült bonbonokat általában fagylaltként is elkészítem, így jött létre idén legnépszerűbb fagylaltunk, a pisztácia-sós karamella. Most is nagyon örülünk a díjnak és a zsűri értékelésének, aki a luxus érzetét fedezte fel a nyertes termékben." – mondta az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatier-je, aki társával, Csomor Tamással tavaly üzletet is nyitott a Király utcában.

Ez is érdekelhet

Amiről senki sem beszél: miért vagyunk depressziósak szex után?

Amiről senki sem beszél: miért vagyunk depressziósak szex után?

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk