Jöjjenek a házias ízek: a legfinomabb rakott krumpli

Ezen a héten klasszikus finomságokkal lepünk meg, hogy akkor is legyen egy jó ötleted, ha egy kicsit tartalmasabb fogásra vágysz. A rakott krumpli igazi klasszikus, ráadásul nem kell hozzá professzionális tudás, viszont annál nagyobb lesz a sikerélmény. Egy jó tanács: ha tökéletes ízélményre vágysz, ne bánj kesztyűskézzel a tejföllel, locsold meg bátran.

Jöjjenek a házias ízek: a legfinomabb rakott krumpli
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók: 10 szem közepes burgonya, 5 tojás, 20 deka kolbász, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, olaj, 1 nagy pohár tejföl

Így készítsd el: Mosd meg a krumplit, tedd fel főni, majd ismételd meg ugyanezt a műveletet a tojással is. Közben vágd apró kockára, karikára a kolbászt, ha szeretnéd nyugodtan kombinálhatod virslivel is. Pirítsd meg olajon, majd tedd félre. Hámozd meg a megfőtt krumplit és tojásokat, szeleteld karikákra. Olajozz ki egy hőálló tálat, szórd meg zsemlemorzsával. Helyezd rá a krumplit, sózd, borsozd, majd mehet rá egy sor tojás és kolbász, a szaftját se felejtsd el hozzáadni! Ismételd addig, míg minden alapanyag el nem fogy. Kend meg a tetejét tejföllel, majd süsd 180 fokon kb. húsz perc alatt készre. Az ínyencek sütés előtt szórják meg friss kaporral. Lehengerlő lesz a végeredmény.

Ez is érdekelhet

Hasznos tanácsok, ha rád jön a falásroham

Hasznos tanácsok, ha rád jön a falásroham

Szépséghírek

Nagy pattanáskalauz: így szabadulhatsz meg a bőrproblémáktól

Nagy pattanáskalauz: így szabadulhatsz meg a bőrproblémáktól

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most