Készítsd el a kedvenc péksüteményed: szuperegyszerű kakaós csiga

2020.május.4.

Dombai Laura megosztja egyik legkedvesebb receptjét: Gyerekkorom egyik kedvenc reggelije volt a kakaós csiga! A mai napig előfordul, hogy megkívánom, viszont ilyen esetekben (főleg a jelenlegi karantén-helyzetben) már magam sütöm meg ezeket a finomságokat a nagymamám receptje alapján. Az adag pont akkora, hogy az egész család jól lakhasson és még jusson belőle későbbre is!

Tészta hozzávalói:
60 dkg liszt; 12 dkg olvasztott vaj; 5 evőkanál cukor; 1 db tojás;1 csipet só; 2,5 dl langyos tej (1,5 teáskanál cukor) >>> 2,5 dkg élesztő

Kenéshez:

olvasztott vaj, kakaópor, cukor

Elkészítés:

Langyosra melegítem a tejet egy kis edénybe, majd beleteszem a 1,5 teáskanálnyi cukrot, illetve belemorzsolom a nyers élesztőt. Hagyom felfutni (Ez 2-3 perc maximum). A tészta hozzávalóit összekeverem (beleértve a felfutott élesztőt is), jó alaposan meggyúrom és hagyom 1 órát letakarva kelni. (Én mindig takaró alá teszem, nálam ez a tuti és a mamám is így csinálta).

Utána kinyújtom fél centisre egy gyúródeszkán a tésztát, megkenem olvasztott vajjal, megszórom kakaóporral (én mindig Nesquik kakaóport használok, ami már alapból cukrozott) és cukorral. FONTOS: most nem szabad spórolni, bátran meg kell szórni! Végül feltekerem és ujjnyi vastag szeletekre vágom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a kis csigákat.

Mehet az előmelegített sütőbe 30 percre 180 fokon! Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet

Legjobb filmek a hideg őszi estékre

Legjobb filmek a hideg őszi estékre

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla