Kortárs művészek alkotásai díszítik az idén 160 éves Gerbeaud cukrászda jubileumi csokoládéit

2018. szeptember 24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A limitált számú "művészi édességhez" a világ egyik vezető csokoládégyára, a Cacao Barry – kizárólag a Gerbeaud számára készített - csokoládéja szolgálja az alapanyagot. A három különböző csomagoláson pedig Kiss Tibor zenész-festőművész, Réti Kristóf, az Autistic Arts Alapítvány művészeti foglalkozásain alkotó autista művész valamint Áron Eszter, az Áeron márka alapítója és tervezője egy-egy műve szerepel.

csokoládé
Fotó: Shutterstock

Csoki, kortárs művészekkel

Egy 160 évvel ezelőtti tradíciót elevenített fel a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy megújítója, a Gerbeaud. Több mint másfél évszázada ugyanis Gerbeaud Emil a kor ünnepelt művészeivel terveztette a különböző termékek csomagolását. A 160 éves jubileum alkalmából ezt a hagyományt élesztették újra, s kértek fel kortárs művészeket a jeles év alkalmából megálmodott csokoládé csomagolásának megtervezésére. "A művészek kiválasztásánál fontosnak éreztük, hogy a fiatalabb korosztályhoz is tudjunk szólni. Emiatt kértük fel Kiss Tibit, a Quimby frontemberét, Áron Esztert, az Áeron márka alapítóját valamint az Autistic Art Alapítvány egyik védencét, Réti Kristófot" – mesélte Niszkács Anna, a Gerbeaud társ-ügyvezetője. "Úgy éreztük, hogy rengeteg közös van a művészeinkben és a Gerbeaud márkában. MI az ízek kavalkádjával, azok harmóniájával teremtünk kapcsolatot a vendégeinkkel, alkotóink pedig sokszínű művészetükön keresztül kommunikálnak saját közönségükkel. Így találkozik a tradíció és az innováció az ünnepi csokoládé csomagolásán, tükrözve a Gerbeaud világát és filozófiáját. Úgy vélem, hogy mindhárom alkotás vizuálisan jeleníti meg azt, amit mi az ízekkel szeretnénk elmondani" – tette hozzá.

Gerbeaud
Fotó: Shutterstock

Pofonegyszerű szőlős finomság vacsi utánra

Pofonegyszerű szőlős finomság vacsi utánra

Tradíció és innováció

A művészi csomagolásban megálmodott – limitált - saját "Gerbeaud csokoládé" mellett a cukrászda, az évfordulót ünnepelve, olyan tradicionális süteményeket, régi, nagy kedvenceket vett újra az szezonális ajánlatába, melyeket a vendégek is régóta szerettek volna újra kóstolni. A Gerbeaud azonban - hűen filozófiájához – a hagyományos sütemények mellett elkészítette mindegyik "2018-as" változatát, így a hagyományos lúdláb torta, diplomata puding, konyakmeggydesszert vagy éclair fánk mellett mindegyik "újraálmodott" változatát is megízlelhetjük a Gerbeaudban. "Filozófiánk lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból és kézműves jelleggel dolgozunk és törekszünk arra, hogy a gazdag múlttal rendelkező magyar cukrászat ízeit és termékeit újjáélesszük és modern formába öntsük, a mai ízlésnek és alapanyagoknak megfelelően" – magyarázta Niszkács Anna.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Negyven felett is ragyogunk: az AGNESKOVACS Clarté kollekció a női kiteljesedést ünnepli

Negyven felett is ragyogunk: az AGNESKOVACS Clarté kollekció a női kiteljesedést ünnepli

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Itt az idő, hogy kiderüljön, mennyire tudsz takarékoskodni! - KVÍZ (x)

Itt az idő, hogy kiderüljön, mennyire tudsz takarékoskodni! - KVÍZ (x)

Hátrányos helyzetű fiatalok támogatása és vakvezető kutyák képzése: ennyi minden mellett áll ki a JYSK (x)

Hátrányos helyzetű fiatalok támogatása és vakvezető kutyák képzése: ennyi minden mellett áll ki a JYSK (x)

Te is mindig szorongsz, ha nőgyógyászhoz mész? Így érdemes felkészülni előtte (x)

Te is mindig szorongsz, ha nőgyógyászhoz mész? Így érdemes felkészülni előtte (x)

Extra fényes és egészséges tincsekre vágysz? Ezzel az egyszerű hajápolási rutinnal lehetséges! (x)

Extra fényes és egészséges tincsekre vágysz? Ezzel az egyszerű hajápolási rutinnal lehetséges! (x)