Last Minute keksz: Húsvéti tojás, édesszájúaknak

2019. április 22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha egy igazi finomságra vágysz, ezt az újragondolt húsvéti tojást neked találták ki. Egy mangópürés finomság, ami téged is garantáltan levesz a lábadról. Ha hasonló kekszrecepteket keresel, Márk Szonja Kekszek című könyvében megtalálod.

Last Minute keksz: Húsvéti tojás, édesszájúaknak
Fotó: Szeiler Kíra
Fotó: Szeiler Kíra

Mandulás linzer mango curddel

Fotó: edesem.blog.hu

(7 db nagy tojásforma)
a mandulás linzerhez:

a mango curdhöz:

a főzött fehércsoki krémhez:
- 90 g fehércsokoládé
- 65 g Koronás Kristálycukor
- 20 g búza finomliszt
- 190 ml tej
- 40 ml habtejszín
- 170 g puha vaj





Csak ez a csodakönyv kell hozzá és bárki képes isteni, omlós kekszeket sütni

Csak ez a csodakönyv kell hozzá és bárki képes isteni, omlós kekszeket sütni

a tetejére:
-
porcukor

1. A linzerhez egy keverőtálba teszem a száraz hozzávalókat, összemorzsolom a vajjal, hozzáadom a tojássárgát, és pár mozdulattal összegyúrom. Koronggá lapítom, folpackba csomagolom, és hűtőbe teszem legalább egy órára.

2. A mango curdhöz felteszem főni alacsony lángon egy lábosban a mangópürét, a citromlevet, a tojássárgát, a cukrot és a sót. Folyamatosan kevergetve besűrítem. Akkor jó, ha már forr, és a kiemelt spatulán végighúzva az ujjam, csíkot hagy maga után, ami nem folyik össze azonnal. A krémet egy tálba öntöm, és hagyom szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd hűtőbe teszem.

3. A sütőt 175 fokra (légkeverésest 155-re) előmelegítem, és két tepsit kibélelek sütőpapírral. A linzertésztát előveszem a hűtőből, és kb. 4 mm vékonyra nyújtom. A tojás formámmal kiszúrom a tésztát. Mindig újragyúrom és kiszúrom, amíg el nem fogy a tészta. Minden második "tojás" közepét kiszúrom a csibeformával. 17 perc alatt megsütöm őket. Az a szép, ha világosak maradnak, maximum csak a széle lesz világosbarna. Félreteszem hűlni.

4. A fehércsoki krémhez először felolvasztom a csokoládét, majd félreteszem. Egy lábasba szórom a cukrot és a lisztet. Összekeverem, felöntöm a tejjel, hozzzáadom a sót, és folyamatosan kevergetve felforralom. Alaposan lefőzöm, azaz besűrítem kb. 10 perc alatt. Muszáj keverni, mert könnyen leég. Keverőgépbe teszem, és addig keverem, amíg ki nem hűl. Ha már szoba-hőmérsékletű, hozzáadom kockánként a vajat, és végül a fehércsokoládét. Csillagcsöves habzsákba töltöm.

5. Magam elé teszem a keksztojásokat, amiknek a közepe nincs kiszúrva. A habzsákból csillagokat nyomok körben a szélükre, mindegyiknek a közepébe adagolok 2-2 evőkanálnyi mango curdöt, és lefedem a közepén lyukas linzerrel. Porcukorral meghintem.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„Örököljük a generációs félelmeket, amik megmutatkoznak az arcon” - beszélgetés dr. Dalmy Julianna arc- és testelemzővel

glamour plusz ikon „Örököljük a generációs félelmeket, amik megmutatkoznak az arcon” - beszélgetés dr. Dalmy Julianna arc- és testelemzővel

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Téged is zavarnak a szemed alatti karikák? Íme 3 tipp, hogy többé ne kelljen aggódnod miattuk (x)

Téged is zavarnak a szemed alatti karikák? Íme 3 tipp, hogy többé ne kelljen aggódnod miattuk (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)