Ide mindenképp menj el, ha szuper élményre vágysz és egy jót akarsz enni

Nemrég ellátogattunk a Budapesten Hotel Clark földszintjén helyet kapott Leo Bistroba, ami az ugyanitt elhelyezkedő, pazar panorámával rendelkező Leo Rooftop kistestvére. Az éttermekben 2020-ban tulajdonosváltás után a teljes személyzet, konyha és vezetés lecserélődött, ezért most annak is nagy újdonság lehet, aki talán korábban már megfordult a házban.

fekvohely
fekvohely

A Bistro étlapja nemzetközi fogásokból áll össze, de a Executive séf, Varga Roland- korábban Robison, Bestia - kiemelten figyelt arra is, hogy minél több vegán, vegetáriánus és allergénmentes fogás kerüljön az asztalra. Az egyik legnagyobb specialitásnak kikiáltott finomság a vegán gomba consommé, ami fermentált tofuval, házi soba tésztával, és friss zöldekkel érkezik az asztalra. MIndeközben közönség ragadozónak hívható - elvégre egy oroszlánnál, Leonál, vagyunk vendégségben - másik fele a rántott csirkecombért van oda, ami pontosan olyan ropogós, ahogyan azt anno a nagymama sparheltje mellett a kisszéken megszokhattunk, amikor a sütőből egyenesen a tányérunkra került.

Az étlap fogásai szabadon variálhatóak, így a főételeket magunkban, melléjük választható köretekkel kínálja az új csapat. Választhatunk sült fokhagymás burgonyapürét, házi savanyúságot vagy ha éppen a borjúpörkölt mellé mást nem kívánunk, házban frissen sült kenyeret is. A Séf terve, hogy az étlap nagyjából állandó tételekkel játszi majd, de mellette hamarosan újraindul a séf ajánlat is, amiben a szezonalitásnak és a keresletnek megfelelően alakulnak a tételek.

A Leo Bistro nemcsak az ételekről, de a - még így is - csodálatos Lánchídra néző kilátásról, hanem természetesen az izgalmas báréletről is szól. Azt már tudjuk, hogy a Leo Rooftopban isteni koktélok és kreatív signature italok - legutóbb a csakrákhoz és színekhez társítottak italokat várnak minket, de most itt az idő megtanulni, hogy a Bistroban a helyünk, ha az igazi klasszikus vonalat kedveljük. Intenzív negronik, elegáns vodka-martinik és csábító Martinezek világa tárul a szemünk elé, párosítva akár 100 éves brandykkel vagy kiemelkedő rum szelekcióval.

Ha teheted térj be hozzájuk minden nap délután 5 és este 11 között!

Ez is érdekelhet

Minden, amit a szexjátékszerek tisztításáról tudnod kell

Minden, amit a szexjátékszerek tisztításáról tudnod kell

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját