Mákosguba újragondolva - Komfortos ízek kilátástalan időkben

2020.április.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A klasszikus mákosgubát igen kevesen nem szeretik, nem véletlen, hiszen egy finom, laktató étel, olyan ami ezekben a kilátástalan időkben komfortot ad. Most egy kicsit gondold át, és így lepd meg vele a családodat vagy éppen magadat!

Hozzávalók nyolc személyre: 1 liter tej, 25 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 10 db kifli (szikkadt), 3 tojássárgája, vaj és zsemlemorzsa a formához

A tetejére: 1 dl habtejszín, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál mák

Így készítsd el

Forrald össze a tejet a mákkal, a cukorral, a citromhéjjal. Vágd a kifliket egy centis karikákra. Öntsd a kész keverék 2/3-át a kiflire, és várd meg, hogy beszívja. Hűtsd le a maradék a mákos tejet, keverd hozzá a tojássárgáját és öntsd ezt is a kiflire. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vajazz ki egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát. Szórd meg az alját zsemlemorzsával, szedd bele a kiflis keveréket és süsd 25 percig a sütőben. Verj a tejszínből habot a porcukorral, kend a kihűlt tortára és végül szórd meg a mákkal.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

1 adag: 540 kcal

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője