Marton Adri isteni epres-rozmaringos francia galette-jét így készítheted el

2020.április.16.

Ti szavaztátok meg, hogy a két recept közül Marton Adrienn melyiket készítse el veletek közösen Instagram Live-ban, így esett a választás végül erre a rendkívül finom, könnyű és gyorsan elkészíthető francia desszertre.

Marton Adri isteni epres-rozmaringos francia galette-jét így készítheted el
Fotó: Marton Adrienne

A cikk végén pedig visszanézhetitek az élő sütést is, amiben végig követhetitek, hogy Adri hogyan készíti el ezt a sütit.

Epres-rozmaringos francia galette

A hozzávalók a következők:

Így készítsd el:

Morzsold a lisztbe a hideg vajat, majd add hozzá a tejfölt, a kevés jeges vizet és ízlés szerint egy csipet sót. Ezután gyúrd össze a tésztát és pihentesd a hűtőben harminc percet.

Felhevített serpenyőben keverd össze az apróra vágott epret, cukrot, citrom levét, eperlekvárt, és addig forrald, amíg a friss eper elkezd összeesni. Ekkor dobj hozzá egy rozmaring szálat és hagyd, hogy összeérjenek az ízek. Amikor lehűlt, akkor töltheted is a tésztába.

Hajtsd be óvatosan a tészta széleit. Keverj egy tojássárgáját és kend be vele a széleit. Süsd gőzsütőben 200 fokon 35 perc alatt készre.

Ez is érdekelhet

Depresszió, szorongás, pánik és gyász: így őrizhetjük meg művészetterápiával a mentális egészségünket

Depresszió, szorongás, pánik és gyász: így őrizhetjük meg művészetterápiával a mentális egészségünket

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

G-Food

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta