Marton Adrienn alakbarát zabpehely palacsinta-receptje erdei gyümölcs-mártással

2020.április.30.

Marton Adrienn ismét a ti szavazatotok alapján főzött Instagramon élőben, ezúttal egy alakbarát, rendkívül könnyű receptet osztott meg veleteket, amit ti is könnyedén el tudtok készíteni bármikor otthon csupán néhány alapanyagból.

Hozzávalók kb. 15 db, 10 cm átmérőjű palacsintához:

Palacsinta:

3 db érett banán

1,5dl mandulatej

150g finomszemű zabpehely

2 db tojás

Erdei gyümölcs mártás:

1 csomag erdei gyümölcs mix

5 dkg xilit vagy eritrit

1 kk vanília őrlemény

Elkészítés:

Palacsinta

Az érett banánokat pépesre törjük, majd elkeverjük a mandulatejjel.

Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, majd összekeverjük a mandulatejes banánpéppel, ezután hozzáadjuk a zabpelyhet.

Egy felforrósított serpenyőbe tegyünk kevés zsiradékot, majd a masszát egy evőkanál segítségével helyezzük a serpenyőbe, süssük oldalanként 3-3 percig.

Erdei gyümölcs mártás

Egy lábasba öntjük a fagyasztott gyümölcsöt, rászórjuk a vanília őrleményt és elkeverjük.

Rákanalazzuk a xilitet és kevergetve addig főzzük, amíg a gyümölcsök ki nem olvadnak és a leve kissé be nem sűrűsödik.

A palacsintákra csurgatva tálaljuk.

Tipp: Minél érettebb a banán, annál édesebb az íze. Így a palacsinta tészta is kellőképp édes lesz.

Ez is érdekelhet

"Nem hiszed el, mi történt velem az ágyban!" - Elképesztő olvasói történetek

"Nem hiszed el, mi történt velem az ágyban!" - Elképesztő olvasói történetek

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról