Megérkezett a Nespresso első organikus kávéja

2020.október.28.

A Nespresso bemutatja első organikusan termelt kávéját, amely a perui kistermelői hagyományokon alapuló szakértelemnek köszönheti egyedülálló minőségét. A perui hegyvidékeken a bio kávétermesztés nem egy új zöld trend, hanem egy tradicionális és nagy múltú gazdálkodási modell, amit évszázadok óta sikeresen alkalmaznak a helyi farmerek.

A perui hegyvidékeken minden adott ahhoz, hogy prémium minőségű Arabica kávét termesszenek: a tengerszint feletti magasság, a szubtrópusi klíma és a megfelelően árnyékolt területek tökéletes összhangja nagy múltú kávékultúrát teremtett Peruban. Az itteni kistermelők saját, legfeljebb egy-két hektáros területeiken hagyományosan organikus módszerekkel gazdálkodnak, tehát a kártevők és növénybetegségek ellen csak a természet-adta eszközökkel védekeznek, és a talaj tápanyagutánpótlása is természetes úton történik.

Ebből a tökéletes, természet és ember közötti összhangból született meg a Nespresso első organikus kávéja. A Peru Organic egy közepes ízintenzitású kávé gyümölcsös, pirított gabonás ízjegyekkel, amely tejjel elkészítve egy igazán kiegyensúlyozott italt eredményez, karamellás, diós aromákkal.

A kistermelői gazdálkodás lehetővé teszi, hogy a Nespresso közvetlenül a farmerekkel tartson kapcsolatot, és támogassa a helyi kávétermelő közösségeket. Mivel a kávéfarmok nagy része családi tulajdonban van, ezért kiemelt figyelmet szentelnek a természetbarát kávétermesztésnek, és büszkék az általuk előállított kávé kiváló minőségére. A kávécserjéket kézzel metszik és szüretelik, majd a kávécseresznyéket többször, alaposan átválogatják, hogy csak a csúcsminőségű szemek kerüljenek feldolgozásra.

A kisméretű kávéfarmok a körforgásos gazdaság elvén alapulnak, tehát semmiből nem válik szemét, minden újrahasznosul. A gazdák a kávécserjék mellé termést hozó kísérőnövényeket telepítenek, amelyek a biodiverzitás által természetes védőrendszert képeznek, illetve lassítják a termény beérését, hogy ezáltal több tápanyagot szívjon magába. A kávéültetvényeket övező kísérőnövények többnyire tájazonos gyümölcsfák, melyek termései nem csak extra bevételt jelentenek a helyieknek, hanem bio növényvédő szerek alapanyagául is szolgálnak. Az ültetvényeket pedig többek közt, a kimagozott kávécseresznye húsából készülő komposzttal trágyázzák, így a növénynek azon részei is maradéktalanul hasznosulnak, amelyek nem szükségesek a kávé előállításához.

A Nespresso minimum hároméves elköteleződést vállal minden partnerével, ami akkor is érvényes, ha az adott terület súlyos természeti katasztrófát szenved. Az Esőerdő Szövetséggel közösen létrehozott AAA Sustainable Quality Program biztosítja a felelős és fenntartható beszerzést, illetve segíti a farmereket abban, hogy évről évre növeljék a megtermelt kávék mennyiségét, ezen belül pedig a prémium minőségű kávék arányát.

A Peru Organic kávé limitált ideig elérhető a Nespresso Boutique-okban illetve a www.nespresso.com weboldalon.

Ez is érdekelhet

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Szépség

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján