Miele történetek

Promóció

2017.május.9.

1899
Carl Miele (balra) és Reinhard Zinkann 1899. július 1-jén centrifugagyárat alapít Miele & Cie néven. A fiatal vállalkozás a Gütersloh közelében fekvő Herzenbrock község egyik öreg fűrész- és malomüzemében kezdi az első kézi hajtású Miele tejcentrifuga, a "Meteor", valamint vajköpülő előállítását 11 munkatárssal.

1901
Az első mosógép gyártása

1910
A Miele "Németország legnagyobb tejcentrifuga-, vajköpülő-, mosógép-, centrifuga- és mángorlógép gyára" 500 alkalmazottal

1911
1911-ben jelenik meg az első, saját elektromos motorral rendelkező mosógép, amely centrifugázik is. Egy kimozdítóemelő segítségével különül el a centrifugálás folyamata a mosástól.

1912

Az eddigi nagy eredmények automobilgyártásra ösztönözik az alapítókat. 1912-től 1914-ig összesen 143 gépkocsit értékesítenek 5100 márka és 7900 márka közötti áron. Végül a tőkeigényessége miatt a cég elhagyja az ágazatot.

1916

A Miele ekkor már annyira hisz a termékek minőségében, hogy igény szerint 10 éves garanciát is kínál.

1921
Az önálló arculat keresése során a Miele reklámjai az első években arra irányulnak, hogy könnyen érthető információk közlésével a márka markáns profilt kapjon.

1923
A Miele 50-es modell közvetlen elektromos meghajtást kap. E fontos fejlesztésnek köszönhetően rövid időn belül számos mosógépet szerelnek fel facsarógéppel.

1924
1924-re a Miele eljut oda, hogy a bielefeldi gyárban elindul a már évek óta tervezett kerékpárgyártás.

1925

1925-ben a Miele kifejleszti az első szén- és gáztüzelésű dobos mosógépeket. A nagy űrtartalmú készülékeket szállodák, éttermek, kórházak stb. mosodáiba tervezik. A készüléket nagy centrifugával szállítják.

1928

1928-ban a Miele megépíti Európa első elektromosan meghajtott háztartási mosógépét, amely ugyanolyan elven működik, mint a kézi mosás: vízbe mártogatja és kicsapkodja a mosnivaló ruhát. A nehéz készülék mozgatása csak elektromotorral válik lehetségessé.

1931

Az L modellel a Miele a kazánporszívó után elsőként hozza divatba a még ma is használatos modern torpedóformájú porszívót. Újítás a formán kívül a szőnyegkímélő szívófej, a gumiból készült ütköző és a bakelit készülékfej.

1932

A kerékpárra motort szerelnek. A Miele motorkerékpár mindenekelőtt az idős emberek, és a mindig úton lévő orvosok, lelkészek, postások számára jelent nagy könnyítést.

1947
Új fejlesztés a 122 KVJ sz. mosógép, amely felső meghajtást és horganyzott acélból készült kádat kap. Az elrejtett hajtómű futását golyóscsapágyazás biztosítja.

1951

Az ötvenes években a mosógép elhagyja a mosókonyhát, és meghódítja a panellakásokat. Ezzel együtt négyszögletessé változik formája. Így hirdeti a reklám a 75s mosógép modellt: Elegáns megjelenés, a konyha vagy a fürdő dísze.

1954
A motorkerékpár az 50-es években éli fénykorát. Egyre nagyobb számban készülnek mopedek, motorkerékpárok és motorok. A Miele reklámok részletes brosúrákkal támogatják ezt a trendet.

1955

A szőnyegpadló divatja kedvez az új Miele Präsident S típusú padlóporszívó népszerűségének. A modernebb változat a műanyag váz és az újfajta háromcsövű szívófej által válik elismertté. Zsinórvezetésének és süllyesztett keféjének köszönhetően minden padlón használható.

1963

Az új G 45-ös mosogatógép 1963-ban kerül a piacra. Kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a megnövekedett befogadóképesség (12 teríték), a beépíthetőség (konyhaszekrény alá építhető), a nemesacél mosogatótér és a mosogatószer-adagolás.

1970
Az új központi alkatrészraktár modern magaspolcos technikát alkalmaz. A mintegy 50 000 alkatrész tárolására alkalmas 35 000 m2 alapterületű csarnokban a számítógépes vezérlésű rendszer automatikus pakolását 18 kiszolgáló jármű végzi.

1974

A warendorfi gyár új konyhai sorozatában piacra dobja a beépíthető tűzhelyek generációját. A készülékek kialakítását pontosan a konyhabútorokra szabják, így formatervileg is nagyszerűen belesimulnak a Miele-konyhába.

1981
1981-ben kerül piacra a számítógépes vezérlésű mosógépek és szárítógépek új generációja. Az új Miele-osztály előnyei: 5 kg-os ruhatöltet, gyorsabb centrifugálás és környezetbarát energiatakarékos programok.

1987
"Mosogatás a legmagasabb szinten": ezzel a szlogennel dobja piacra a Miele az első olyan mosogatógépet, amely evőeszköz-mosogató fiókkal van felszerelve: a mosogatótér harmadik szintjén a két kosár felett történik az evőeszközök kímélő és intenzív tisztítása.

1993

A güterslohi üzemben egy teljesen automatizált áruelosztó központot nyitnak meg. A szállítási lánc új tagja számítógéppel vezérelt raktározási rendszerével kereken 100 000 háztartási készülék célzott és ésszerű piacra jutásáról gondoskodik.

2001
A Miele mosógép 100. születésnapját ünnepli, és egy világújdonsággal forradalmasítja a ruhaápolást: A szabadalmaztatott* méhsejtcellás textilkímélő dobban vékony vízréteg képződik, amelyen súrlódásmentesen csúszik a ruha.
* Európai szabadalom: EP 0 935 687

Még több történet.

Ez is érdekelhet

A hercegtől elolvadunk, de itt vannak a további legjobban öltözött pasik a 2021-es Emmy gáláról

A hercegtől elolvadunk, de itt vannak a további legjobban öltözött pasik a 2021-es Emmy gáláról

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján