Napi recept: Fekete Erdő pohárkrém

Egy könnyed, meggyes pohárkrém méltó lezárása a karácsonyi forgatagnak. Ha nincs erőd piskótát sütni, használhatsz babapiskótát is, így időt és energiát spórolsz. Imádni fogod!

Fotó: Shutterstock
Napi recept: fekete erdő pohárkrém Fotó: Shutterstock

Napi recept: Fekete Erdő pohárkrém

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 15 deka liszt
  • 10 deka cukor
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál kakaó

A krémhez

  • 5 deci tejszín
  • 1 üveg meggy
  • 20 deka cukor
  • 1 tábla étcsokis

Így készítsd el

Kezdd a piskótával a műveletet, válaszd ketté a tojásokat, kavard ki jól a sárgáját a cukor felével, szitáld bele a lisztet, a sót, a kakaót és végül óvatosan forgasd bele a keményre vert fehérjét is. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, öntsd bele a tésztát és süsd 185 fokon 25-30 perc alatt készre. Míg sül a tészta, kezdd el összefőzni a meggyet a cukorral, majd egy másik lábasban melegítsd fel a tejszínt. Amikor a meggy és a cukor elkezd sűrűsödni, adagold hozzá a tejszínhez és főzd tovább pár percet és tedd félre. A tejszín másik felét verd keményre a cukor másik felével. Ha minden kihűlt, rétegezd poharakba a hozzávalókat. Törj a pohár aljára egy kis piskótát, majd jöhet a meggyes krém, a tejszínhab és így folytasd míg a pohár tetejére nem érsz. Végül reszelj minden pohár tetejére a csokiból és mehet is a hűtőbe.

Ez is érdekelhet

„A megcsalásnál még a legfurcsább erotikus játékszer is jobb hatással van a szexre”

„A megcsalásnál még a legfurcsább erotikus játékszer is jobb hatással van a szexre”

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói