Napi recept: mennyei eperdzsem

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Itt az ideje, hogy a lekvárkészítésben is megmutasd mire vagy képes. Kezdd a befőzést egy epres variációval, utána pedig folytasd a további szezonális gyümölcsökkel.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

Mennyei eperdzsem

Hozzávalók

  • 2 kiló eper
  • 1 kiló cukor vagy édesítőszer
  • 1 citrom héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • opcionálisan ízlés szerint friss menta vagy bazsalikom

Így készítsd el

Készítsd elő az üvegeket, töröld szárazra mindet. Mosd meg az epreket, távolítsd el a szárukat, majd tedd egy tálba. Szórd rá a cukrot, reszeld rá a citromhéjat, a kikapart vaníliát és pluszban a mentát vagy a bazsalikomot. Hagyd pihenni legalább hat órát. Miután letelt az idő, tedd egy fazékba, kezdd el főzni. Ha felforrt, rotyogtasd még további harminc percet, távolítsd el a habot, majd adagold üvegekbe. Tedd meleg helyre, fejjel lefelé az üvegeket, takard le egy pléddel és hagyd állni egy napig.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

glamour plusz ikon Fenntartható biodesign és innovatív anyagtervezés - ez a Szimbio Lab sikerének két titka

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)