Napi recept: mennyei eperdzsem

Itt az ideje, hogy a lekvárkészítésben is megmutasd mire vagy képes. Kezdd a befőzést egy epres variációval, utána pedig folytasd a további szezonális gyümölcsökkel.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

Mennyei eperdzsem

Hozzávalók

  • 2 kiló eper
  • 1 kiló cukor vagy édesítőszer
  • 1 citrom héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • opcionálisan ízlés szerint friss menta vagy bazsalikom

Így készítsd el

Készítsd elő az üvegeket, töröld szárazra mindet. Mosd meg az epreket, távolítsd el a szárukat, majd tedd egy tálba. Szórd rá a cukrot, reszeld rá a citromhéjat, a kikapart vaníliát és pluszban a mentát vagy a bazsalikomot. Hagyd pihenni legalább hat órát. Miután letelt az idő, tedd egy fazékba, kezdd el főzni. Ha felforrt, rotyogtasd még további harminc percet, távolítsd el a habot, majd adagold üvegekbe. Tedd meleg helyre, fejjel lefelé az üvegeket, takard le egy pléddel és hagyd állni egy napig.

Ez is érdekelhet

Ezért élnek olyan sokáig a japánok - Szokások, melyeket te is könnyen elsajátíthatsz

Ezért élnek olyan sokáig a japánok - Szokások, melyeket te is könnyen elsajátíthatsz

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói