Nincs karácsony (paleo) bejgli nélkül

2018.december.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Most, hogy nyakunkon a karácsony mi mást ajánlhatnánk neked advent utolsó vasárnapjára, mint egy pompás paleo bejglit. Lepd meg vele azokat, akik igazán fontosak neked.

Paleo bejgli

Hozzávalók 10 szelethez:

A mákos bejglihez:

15 dkg magnélküli datolya
10 dkg darált mandula
10 dkg darált mák
1 bio citrom reszelt héja


Ellenállhatatlan csokoládés karamellkeksz advent harmadik vasárnapjára

Ellenállhatatlan csokoládés karamellkeksz advent harmadik vasárnapjára

A diós bejglihez:

10 dkg kesudió
10 dkg aszalt szilva
10 dkg dió (lehet 50 gramm pekán és 50 gramm sima dió is)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 db narancs reszelt héja



Így készítsd el:

Először áztasd be a mákos bejglihez vízbe a datolyát minimum 3-4 órára. A diós bejglihez is áztasd be lehetőleg előző este a datolyát, az aszalt szilvát, a diót és a kesudiót is 10-12 órára. A mákos bejglihez szűrd le a datolyát, tedd a felét a darált mandulával nagy teljesítményű késes turmixgépbe, és daráld egyneművé. A cél, hogy kézzel is jól gyurmázható, egynemű tésztát kapj, ha kell nyugodtan adj hozzá egy-két vizet. Nyújtsd ki ezt két folpack között kb. 15x20 cm-es téglalapra. Tedd a töltelékhez a darált mákot, a reszelt citromhéjjal és a maradék datolyával szintén a gépbe, és daráld egyneművé. Ezúttal is adhatsz hozzá egy-két evőkanál vizet. Kend meg ezzel a mákos krémmel a már kinyújtott mandulás tésztalapot, majd egyengesd el egy kanál hátuljával kicsit a mákot, hogy ne hulljon morzsákra, és hozzáragadjon az alaptésztához. A folpack segítségével kezdd el óvatosan feltekerni a bejglit, mint, ahogyan azt az eredeti bejglivel is tennéd. Miután feltekerted, a fóliával becsomagolva mehet a hűtőbe minimum egy éjszakára. Vágj félcenti széles szeleteket belőle. A diós bejglihez tedd a leszűrt kesudiót és az aszalt szilva felét, a reszelt narancs héjával nagy teljesítményű késes turmixgépbe, és daráld egyneművé. A cél, hogy kézzel is jól gyurmázható, egynemű tésztát kapj, ha kell nyugodtan adj hozzá vizet. Ezt két folpack között nyújtsd ki kb. 15x20 cm-es téglalapra. A töltelékhez dolgozd össze a géppel a diót és az aszalt szilva másik felét, a fahéjjal, majd kend rá a krémet kinyújtott lapra. Óvatosan tekerd fel, csomagold fóliába és ugyanúgy pihentesd a hűtűben.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Te észreveszed? Egy dolog sosem változik Lajos herceg szülinapi fotóján

Te észreveszed? Egy dolog sosem változik Lajos herceg szülinapi fotóján

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)