Nincs karácsony (paleo) bejgli nélkül

2018. december 22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Most, hogy nyakunkon a karácsony mi mást ajánlhatnánk neked advent utolsó vasárnapjára, mint egy pompás paleo bejglit. Lepd meg vele azokat, akik igazán fontosak neked.

Paleo bejgli

Hozzávalók 10 szelethez:

A mákos bejglihez:

15 dkg magnélküli datolya
10 dkg darált mandula
10 dkg darált mák
1 bio citrom reszelt héja


Ellenállhatatlan csokoládés karamellkeksz advent harmadik vasárnapjára

Ellenállhatatlan csokoládés karamellkeksz advent harmadik vasárnapjára

A diós bejglihez:

10 dkg kesudió
10 dkg aszalt szilva
10 dkg dió (lehet 50 gramm pekán és 50 gramm sima dió is)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 db narancs reszelt héja



Így készítsd el:

Először áztasd be a mákos bejglihez vízbe a datolyát minimum 3-4 órára. A diós bejglihez is áztasd be lehetőleg előző este a datolyát, az aszalt szilvát, a diót és a kesudiót is 10-12 órára. A mákos bejglihez szűrd le a datolyát, tedd a felét a darált mandulával nagy teljesítményű késes turmixgépbe, és daráld egyneművé. A cél, hogy kézzel is jól gyurmázható, egynemű tésztát kapj, ha kell nyugodtan adj hozzá egy-két vizet. Nyújtsd ki ezt két folpack között kb. 15x20 cm-es téglalapra. Tedd a töltelékhez a darált mákot, a reszelt citromhéjjal és a maradék datolyával szintén a gépbe, és daráld egyneművé. Ezúttal is adhatsz hozzá egy-két evőkanál vizet. Kend meg ezzel a mákos krémmel a már kinyújtott mandulás tésztalapot, majd egyengesd el egy kanál hátuljával kicsit a mákot, hogy ne hulljon morzsákra, és hozzáragadjon az alaptésztához. A folpack segítségével kezdd el óvatosan feltekerni a bejglit, mint, ahogyan azt az eredeti bejglivel is tennéd. Miután feltekerted, a fóliával becsomagolva mehet a hűtőbe minimum egy éjszakára. Vágj félcenti széles szeleteket belőle. A diós bejglihez tedd a leszűrt kesudiót és az aszalt szilva felét, a reszelt narancs héjával nagy teljesítményű késes turmixgépbe, és daráld egyneművé. A cél, hogy kézzel is jól gyurmázható, egynemű tésztát kapj, ha kell nyugodtan adj hozzá vizet. Ezt két folpack között nyújtsd ki kb. 15x20 cm-es téglalapra. A töltelékhez dolgozd össze a géppel a diót és az aszalt szilva másik felét, a fahéjjal, majd kend rá a krémet kinyújtott lapra. Óvatosan tekerd fel, csomagold fóliába és ugyanúgy pihentesd a hűtűben.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„Örököljük a generációs félelmeket, amik megmutatkoznak az arcon” - beszélgetés dr. Dalmy Julianna arc- és testelemzővel

glamour plusz ikon „Örököljük a generációs félelmeket, amik megmutatkoznak az arcon” - beszélgetés dr. Dalmy Julianna arc- és testelemzővel

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Téged is zavarnak a szemed alatti karikák? Íme 3 tipp, hogy többé ne kelljen aggódnod miattuk (x)

Téged is zavarnak a szemed alatti karikák? Íme 3 tipp, hogy többé ne kelljen aggódnod miattuk (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)