Nudli, a Miele Főzőiskola séfjének receptje

Promóció

2017. május 17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hosszúnak tűnik ez a hét is? Kényeztesd magad egy egyszerű, ám annál finomabb desszerttel. Ez az élmény biztosan feltölt a hét végéig! Nézd meg receptvideónka t és készítsd el te is!

Hozzávalók

2 ek kristálycukor
1 g só
1 ek búzadara
20 dkg rétesliszt
50 g vaj
0.5 kg burgonya
20 dkg lekvár
20 dkg mák
1 db tojás
5 dkg porcukor








Elkészítés

1. Megfőzzük a sárga burgonyát 40 perc alatt a gőzpárolóban, mikor elkészült, meghámozzuk és lereszeljük.
2. Hozzáadjuk a sót, a búzadarát és az olvasztott vajat, majd a tojást és a réteslisztet, és a keveréket összedolgozzuk.
3. A deszkát lisztezzük, majd a tésztát megformázzuk (lásd a videón) 100 celsius fokon 10 percig gőzpárolóban készre pároljuk.
4. A vajat felhevítjük, ebben megpirítjuk a zsemlemorzsát. A végén kevés cukrot adunk hozzá. Tálaláshoz mákot, lekvárt és porcukrot adunk hozzá.
Ha mindennel elkészültünk, tálalhatjuk a nudlikat a morzsával.



Ha mindennel elkészültünk, tálalhatjuk a nudlikat a morzsával. Jó étvágyat!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez Vilmos herceg titkos módszere, amivel meghódítja a világ szívét - Erzsébet királynő is rendszeresen alkalmazta

Ez Vilmos herceg titkos módszere, amivel meghódítja a világ szívét - Erzsébet királynő is rendszeresen alkalmazta

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Így öltözz rétegesen, de csinosan: mutatunk 3 szuper alapdarabot a hidegebb napokra (x)

Így öltözz rétegesen, de csinosan: mutatunk 3 szuper alapdarabot a hidegebb napokra (x)

Ezért ne okold magad, ha száraz vagy odalent! (x)

Ezért ne okold magad, ha száraz vagy odalent! (x)

Ezzel teszed a legjobbat, ha a bélflórád szeretnéd támogatni (x)

Ezzel teszed a legjobbat, ha a bélflórád szeretnéd támogatni (x)

Januári lehangoltság? Ezt olvasd el, ha a pihenés sem segít (x)

Januári lehangoltság? Ezt olvasd el, ha a pihenés sem segít (x)