Olasz régiók inspirálták: isteni kapszulákkal újít a Nespresso

2020.január.21.

Megújult termékcsaláddal indítja az évet a Nespresso: az Ispirazione Italiana kollekció 9 kávéját olasz városok és az adott régiókra jellemző pörkölési- és kávézási hagyományok inspirálták - így megkóstolhatjuk, milyen többek között egy Róma, Firenze, Palermo vagy akár Genova városa által ihletett Nespresso kávé. A kávécsalád két új kapszulával is gazdagodik, melyek Velence és Nápoly kávékultúráján keresztül varázsolják otthonunkba Itália hangulatát.

A Nespresso története több mint 30 évvel ezelőtt egy egyszerű, de forradalmian újszerű ötlettel kezdődött, aminek alapgondolatát az olasz Luigi Bezzera 1901-ben feltalált espresso kávégépe adta, amelynek hála később a baristák képesek voltak egyenletesen és gyorsan, crema-réteggel borított kávét, espressót készíteni. Az espresso gépek elterjedése új szintre emelte a kávéfogyasztást, így mára már Olaszországban négy csészéből hármat otthon fogyasztanak el az emberek. A Nespresso kapszulás kávégépei is erre az ötletre építenek, és lehetővé teszik, hogy mindenki otthon élvezhesse a minőségi kávézás élményét.

A megújult kapszulák segítségével megtapasztalhatjuk az olasz kávékultúra változatosságát, hiszen Olaszországban régiónként különböző az ott élők kedvenc kávéja, eltérő pörkölést és ízprofilt kedvelnek: megfigyelhető, hogy minél délebbre megyünk, annál sötétebb a pörkölés, és több Robustát tartalmaz a kávékeverék is. Az Ispirazione Italiana kínálatban olyan espressók és ristrettók szerepelnek, amiket a kávérajongók akár egy napsütötte teraszon is kortyolgathatnának a Földközi-tenger partján, élvezve a helyi kávépörkölő mesterek kreativitásának és évszázados tapasztalatának eredményeit.

A Nespresso megújult kávékínálata és a keverékek új elnevezése érzékletesebben idézi fel az egyes kávékat ihlető helyi kávékultúrát. Mindegyik kávé más-más régió ízeit és hangulatát hordozza, így a két vadonatúj íz, az Ispirazione Napoli és az Ispirazione Venezia is. A pörkölés során fontos változások történnek a kávészem belsejében, amelyek meghatározzák a kávé savasságát, keserűségét és aromáját. Minden egyes olaszországi nagyváros saját, komoly múltra visszatekintő pörkölési eljárással rendelkezik, amelyek megkülönböztetik őket a többi régiótól. Az Ispirazione Venezia kapszulát például kiegyensúlyozott aromák és harmonikusan karamellás jegyek, míg az Ispirazione Napoli kapszulát sűrű, krémes és intenzíven kakaós ízvilág jellemzi.

Ispirazione Napoli

Nápoly utcáin sétálva felfedezhetjük a régi időkben gyökerező helyi kávérituálét; ez adta az ötletet a keverék intenzív pörköléséhez, ami mesterien bontja ki a kávé intenzív aromáit. A Robusta hozzáadásával ez a bársonyos és krémes ital rendkívül testessé válik, és élvezetesen kesernyés utóízt kap. Az Ispirazione Napoli a Nespresso tisztelgése a kávézás olasz fővárosa és az ott dolgozó pörkölő mesterek tudása előtt.

Ispirazione Venezia

Velence mindig is egyfajta hidat képezett az Ottomán Birodalom és Nyugat-Európa között, és a város már hosszú ideje a világ kávészállítmányainak egyik gyűjtőhelye. Nem csoda, hogy az itteni kávépörkölők megtanulták, hogyan lehet kiegyensúlyozni az ide érkező kávék sokféleségét. Ez ihlette az új kávékeveréket, amely kiegyensúlyozott, karamellás ízvilágú és kifejezetten testes.

Ez is érdekelhet

Itt a bizonyíték: ami neked stressz, az katasztrófa az arcod számára

Itt a bizonyíték: ami neked stressz, az katasztrófa az arcod számára

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói