Recept: Villámgyors házi jégkrém, a legfinomabb!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tedd színessé az étkezésed a meleg hónapokban pár könnyed, a gyomrodat kevésbé megterhelő étellel! Próbáld ki Havas Dóra gasztroblogger receptjét. Ezt a jégkrémet bármikor fogyaszthatod – nagy melegben reggeli helyett, uzsonnára vagy akár desszertként is.

Fotó: Bolega Niki
Házi jégkrém recept, Fotó: Bolega Niki

Recept: Pálcikás házi jégkrém eperrel és tejföllel

Hozzávalók négy személyre: 4 deci tejföl, 2 deci tej, 20 deka eper, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál vaníliakivonat (vagy 1 vaníliarúd kikapart magja), 4-6 db egy decis papírpohár, 4-6 db fapálcika

Így készítsd el

A megtisztított epret tedd egy serpenyőbe a vaníliakivonattal és a mézzel, majd hevítsd addig, amíg levet ereszt és egy kicsit összeesik, ezután hagyd teljesen kihűlni. A tejfölt és a tejet keverd simára, majd forgasd bele a gyümölcsös ragut és szedd kis poharakba vagy jégkrémformába. Ha kész, tedd a formába pálcikát vagy a kanalat, végül tedd négy órára a mélyhűtőbe, hogy megfagyjon.

A recept 2017. júniusi GLAMOUR magazinban jelent meg

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Újabb részletek derültek ki Katalin hercegné rákkezeléséről

Újabb részletek derültek ki Katalin hercegné rákkezeléséről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője