Szőlő, ahogy nem próbáltad, pedig... - Szőlőlekvár

2020.szeptember.12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szeretjük önmagában, és sokan bizony bor formájában még jobban, ugyanakkor a másféle felhasználási mód könnyedén a kedvenceddé válhat.

Szőlő, ahogy nem próbáltad, pedig... - Szőlőlekvár
Fotó: Shutterstock

A szüreti szezon jó alkalom arra, hogy egy új verzióját próbáld ki a szőlőnek. A különböző desszertek, saláták mellett kiváló alapanyag lekvárnak is. Lehet, hogy egy picit időigényesebb, de meglátod megéri majd vele bíbelődni.

Szőlőlekvár

Hozzávalók: 3 kiló kékszőlő, másfél kiló cukor, 2 citrom

Így készítsd el:

Mosd meg a gyümölcsöt, távolítsd el a szemeket a szárról. Vágd félbe mindegyiket, ha szükséges távolítsd el a magokat. Ha mindennel megvagy, tedd az egészet egy nagy lábasba, add hozzá a cukrot, a citrom levét. Kezdd el főzni közepes lángon. Egy idő után szépen elkezd sűrűsödni. Ekkor passzírozd át, majd főzd tovább az így kapott masszát. Rotyogtasd tíz percig, majd töltsd az egészet befőttes üvegekbe. Ha megvagy, zárd jól le, állítsd fejre az üvegeket, tárold pár napig száraz, hűvös, sötét helyen.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője