Tépett csirke mazsolás piláffal

Promóció

2017. május 10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szeretnéd feldobni az estét egy egyszerű, mégis finom, keleti ízvilágú vacsorával? Ez a wokban készült, különleges fűszerezésű egytálétel tökéletes lezárása lehet a hétvégének. A lime, kurkuma és baharat ízrobbanása gondolatban egészen a Közel-keletig repíti mindazokat, akik megkóstolják ezt az ételt. Kedveskedj vele párodnak, vagy egy pohár bor mellett fogyaszd el legjobb barátnőddel! Kattints a receptvideóért és készítsd el te is!

Hozzávalók
8-10 adag
10 db csirkecomb
citrom, lime
50 g zöldfűszer
100 g mazsola
1 kg basmati rizs
15 g kurkuma
50 g vaj
20 g baharat fűszerkeverék
200 g olajos magvak vegyesen (pisztácia, dió, mandula, tökmag…)
só, bors
olívaolaj











Elkészítés
1. A csirkecombokat egészben befűszerezzük, az általunk összekevert fűszerekkel (vagy baharat fűszerkeverék). Figyeljünk, hogy a bőr ne sérüljön. Alá és a tetejére pici olívaolajat csepegtetünk. 180 C-fokon kb. 40-45 percig sütjük.
2. A rizst elkészítjük. Kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kétszer annyi vízzel felöntjük. Ha újra felforrt, levesszük a tűzhelyről és lefedjük.
3. A csirkét kivesszük a sütőből, a bőrét óvatosan leszedjük, úgy, hogy egyben maradjon, egy külön edénybe tesszük. A húst is levesszük a csontról, nagyobb darabokban, ne tépjük szét. Az edényben (amelyben a húst sütöttük) maradt zsírt és sütőolajat ne öntsük ki, erre tegyük a húsdarabokat.
4. A rizshez kurkumát, citromlevet és citrom reszelt héját teszünk. Petrezselymet és koriandert is előkészítünk.
5. A bőrt rostlapon/fritőzben chips-szerűre sütjük.
6. A rizst wokba (serpenyőbe) tesszük, enyhén megpirítjuk, majd koriandert és citrom és lime levét csepegtetjük rá. Ezután kurkumát, mazsolát és sót adunk hozzá.
7. Tálalás előtt a csirkére rápirítunk még egyszer (a saját szaftjában).
8. Ha mindennel készen vagyunk, egy nagy tálba rétegezzük az ételt: alulra a rizst, felülre a csirkét tesszük, az átsült csirkebőrdarabokat ráfektetjük. Petrezselyemmel, és pirított olajos magvakkal díszítjük. Olívaolajat csepegtetünk rá.







Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Egyetlen pohár naponta ebből az italból csökkentheti a bélrák kockázatát: létfontosságú ásványi anyagot tartalmaz

Egyetlen pohár naponta ebből az italból csökkentheti a bélrák kockázatát: létfontosságú ásványi anyagot tartalmaz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Mutatjuk, milyen csizmát válassz szoknyához és milyet nadrághoz (x)

Mutatjuk, milyen csizmát válassz szoknyához és milyet nadrághoz (x)

Így öltözz rétegesen, de csinosan: mutatunk 3 szuper alapdarabot a hidegebb napokra (x)

Így öltözz rétegesen, de csinosan: mutatunk 3 szuper alapdarabot a hidegebb napokra (x)

Ne okold magad, ha száraz vagy odalent! Ez kezelhető állapot (x)

Ne okold magad, ha száraz vagy odalent! Ez kezelhető állapot (x)

Itt az ideje, hogy megtudd: a fogamzásgátló ilyen galibákat is okozhat (x)

Itt az ideje, hogy megtudd: a fogamzásgátló ilyen galibákat is okozhat (x)