Töltött fánk, ahogy mi szeretjük

Ezt a fenséges fánkot mindenki imádni fogja. Próbáld ki minél többféle töltelékkel!

Töltött fánk, ahogy mi szeretjük
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók: 50 deka liszt, 10 deka porcukor, 5 tojás, 3 deka élesztő, 2 deci tej, 1 csipet só, 5 deka vaj, étolaj a sütéshez, tetszés szerint lekvár, 1 db fecskendő

Így készítsd el

Langyosítsd meg a tejet, keverd el benne a cukrot, majd morzsold el benne az élesztőt. Hagyd legalább 15 percet állni. Amikor letelt az idő, tedd a többi alapanyagot egy tálba, add hozzá az élesztős tejet, majd dolgozd jól össze. Egy nagyon könnyű, kicsit ragacsos állagú tésztát kell kapnod. Ha kész, pihentesd letakarva legalább egy órát. Miután letelt az idő, nyújtsd ki egy kilisztezett deszkán kb. egy centi magasra és egy szaggató segítségével formálj belőle korongokat. Ha mindent kiszaggattad, pihentesd további harminc percet. Hevíts egy serpenyőben olajat, várd meg, hogy kellően forró legyen, majd süsd meg a fánkokat. Szívj fel a fecskendőbe egy kis lekvárt, majd miután kihűltek a fánkok, óvatosan töltsd meg mindegyik közepét egy kis a lekvárral. Ne rakj túl sokat bele, mert gyorsan kifolyhat. Végül hintsd meg porcukorral és már falatozhatod is.

Ez is érdekelhet

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói