Újabb 7 nemzetközi díjat zsebelt be a magyar chocoMe manufaktúra az International Chocolate Awards regionális versenyén

A világsikerű csokoládé-különlegességeiről ismert chocoMe számára ismét igazi nyári díjesővel végződött a július 9-ei International Chocolate Awards Kelet-Európai versenye: a magyar manufaktúra összes benevezett terméke érmet szerzett: két arany-, két ezüstérmet és három különdíjat kapott az ezúttal online közvetített díjátadón. Exkluzív interjúnkban Mészáros Gáborral, a márka megálmodójával beszélgettünk.

Újabb hét nemzetközi elismerést szerzett a márkád. Milyen érzés az elismerés?

Elképesztően örültünk a hírnek ebben a borzalmas időszakban, nagyon jól esik mindig az elismerés, de most ez extra inspiráció az elkövetkező időszakhoz.

Mesélj a nyertes termékekről!

A Petit 21 mangója egyik személyes kedvenceim közé tartozik, révén, hogy a mangó az egyik legkedveltebb gyümölcsöm. Természetesen ebben az esetben is csakis természetes alapanyagokat használunk, a minél intenzívebb mangó íz eléréséhez nem csak Alphonso mangó pürét, de még rengeteg liofilizált mangó port is használunk.

A Raffinée 3 termékeinél a Valrhona csokoládégyár legújabb és leginnovatívabb alapanyagait használjuk, a természetes gyümölcsökkel ízesített csokoládé alapanyagokat (passion fruit, yuzu és mandula). Ezen alapanyagokkal Magyarországon csak mi dolgozunk mint csokoládé készítők, illetve külföldön sem hallottam még másról, ha jól tudom csakis cukrászok alkalmazzák a különböző desszertjeik készítése során. Rengeteg időt szántunk ennek a terméknek a kikísérletezésére, alapvetően majdnem egy év telt el mire az ízeket finomítottuk, illetve a csomagolás design is igencsak innovatívra sikerült.

Szerinted miért vívták ki ezt a rangos elismerést?

A kiemelkedően magas minőségű alapanyagok megválasztása, és azok kifinomult használata.

Mennyire volt szoros a verseny?

A benevezett termékek nem egymással versenyeznek, hanem egy kritérium rendszer alapján pontokat osztanak, és a különböző ponthatárok elérése esetén kapjuk meg az elismeréseket. Ritkán fordul elő olyan, hogy egy készítő több arany érmet is szerez ez versenyen, illetve, hogy több különdíjat is elhoz, ez nekünk most két arany érmet, két ezüstérmet és három különdíjat jelentett, ezért vagyok most nagyon büszke magunkra.

Titkon számítottál a győzelemre?

Természetesen mindig pozitívan állok hozzá és hiszek az innovációinkban.

Milyen visszajelzés ez neked?

A nemzetközi elismeréseken szerzett elismerések minden esetben azt mutatják, hogy jó úton járunk, és mindig abban próbálunk leginkább újítani, ahol a nemzetközi mezőnnyel szemben is erősek vagyunk - ez a drazsé kategória.

Tavaly Monica Meschinitől, az International Chocolate Awards főszervezőjétől megkaptad, "Drazsémágus" titulust. Áruld el miben rejlik a sikered?

A különleges alapanyagok kiválasztása, illetve azok párosítása és a harmónia alkalmazása - ezt személyesen mondta nekem Monica 2018-ban Firenzében az International Chocolate Awards verseny világbajnoki döntőjének gálaestéjén.

Biztos vagyok benne, hogy a verseny után sem dőlsz hátra. Milyen terveid vannak az elkövetkező időre?

Természetesen nem, és már kész is vagyok az újabb fejlesztéssel, ami az első alkoholos termékünk lesz, mégpedig gin-nel készítve. Illetve hamarosan elkészülök a januárban bevezetendő termékünkkel, volt idő a Covid időszak alatt kísérletezni vele. Ezzel a termékkel majd a legnagyobb olasz nevekkel kell majd megmérkőznünk ha eljutunk a világbajnoki döntőig - annyit árulhatok el, hogy a fő összetevő a Piemonte-i mogyoró lesz.

Ez is érdekelhet

Bennifer visszatért? Jennifer Lopez és Ben Affleck legemlékezetesebb közös pillanatai a 2000-es évekből

Bennifer visszatért? Jennifer Lopez és Ben Affleck legemlékezetesebb közös pillanatai a 2000-es évekből

G-Életstílus

Hangulatzavarok léteznek, fontos és természetes rajtuk dolgozni: a Mélylevegő Projekt nem kezeli tabuként a problémákat

Hangulatzavarok léteznek, fontos és természetes rajtuk dolgozni: a Mélylevegő Projekt nem kezeli tabuként a problémákat

G-Életstílus

Helyes táplálkozás elfoglalt startupereknek: hogy még többet hozhass ki magadból

Helyes táplálkozás elfoglalt startupereknek: hogy még többet hozhass ki magadból