Ultrarémisztő és édes! Na, mire gondoltunk?

Biztosak vagyunk benne, hogy ilyen rémisztő és egyben cuki kekszet még sosem kóstoltál. Itt az ideje megtanulnod elkészíteni!

Ultrarémisztő és édes! Na, mire gondoltunk?
Fotó: Shutterstock

Töltött keksz

Hozzávalók a tésztához: 30 deka liszt, 15 deka porcukor, 1 tojás, 10 deka vaj, 1 csipet só, 2 mokkáskanál sütőpor, fél citrom reszelt héja. A krémhez: 15 deka étcsoki, 1 evőkanál cukor, másfél deci tejszín, 1 vanília belseje, 15 deka pillecukor

Így készítsd el

Gyúrd össze a tészta alapanyagait, majd csomagold be és tedd a hűtőbe legalább félórára. Míg pihen a tészta, készítsd el a krémet. Olvaszd fel a csokit, keverd hozzá a tejszínt, a cukrot, a kikapart vaníliát. Főzd addig míg el nem kezd sűrűsödni. Ezután vedd le a tűzről, hagyd kihűlni. Közben nyújtsd ki a tésztát egy deszkán, egy forma segítségével szaggass ki kör formákat, helyezd mindet egy tepsire és süsd 185 fokon tíz perc alatt készre. Ha kihűlt, töltsd meg az egyik felét a krémmel, majd tegyél rá egy másikat. Végezd mindezt addig, amíg el nem fogy az összes keksz. Egy olló segítségével vágj apró köröket a pillecukorból szemeknek és háromszögeket fogaknak. Egy kis maradék krémmel tapaszd a süti tetejére és a krémes rétegre a megfelelő formát. Végül minden körre tegyél még egy-egy csokipöttyöt és kész is.

Ez is érdekelhet

9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van

9 példamutató influenszer, aki elfogadja bőrét úgy, ahogy van

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most