Ünnepi sütikavalkád! Lesd el a fitneszguru diétás finomságait!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Karácsonykor hajlamosak vagyunk egy-egy csábító ízért kísértésbe esni. Dávid Petra fitneszguru mennyei laktóz- és cukormentes sütiket ajánl a decemberi számban azoknak, akik nem szeretnének lemondani az édes élvezetekről! Jöjjön egy kis receptráadás!

Hozzávalók: 250 gramm Szarvasi laktózmentes mascarpone, 3 evőkanál eritrit, 3 db tojás, 1 csomag cukormentes babapiskóta, kávé, kakaópor

Így készítsd el:
Főzz egy nagy adag kávét, ezután tedd félre. A tojások sárgáját verd habosra az eritrittel, ezután keverd hozzá a mascarponét. A tojások fehérjét is verd habosra, ha kész óvatosan forgasd bele a krémbe. A babapiskótákat egyenként mártsd bele a kávéba, majd rakd ki velük egy tál vagy pohár alját. Erre kend a krém egyharmadát, majd ismételd addig, míg a tetejére nem érsz. Miután az utolsó réteg piskótát is megkented a krémmel, szórd meg kakaóval és tedd pár órára hűtőbe.

Hozzávalók a túrókrémhez: 500 gramm laktózmentes túró, 2 tojás, 2 evőkanál édesítőszer, 1 evőkanál útifűmaghéj, 25 gramm mák a sütőtök krémhez: 500 gramm sütőtök pürésítve, 2 tojás, 2 evőkanál édesítőszer, 1 teáskanál reszelt citrom- héj, 1 evőkanál útifűmaghéj a szószhoz: 100 gramm laktózmentes tejföl, 100 gramm pürésített sütőtök, 1 evőkanál édesítőszer, 1 tojás

Így készítsd el:
A túrókrém alapanyagait tedd egy tálba, robotgéppel dolgozd össze, és keverd hozzá a mákot (ha nem szereted, elhagyhatod). A főtt sütőtöknek kapard ki a belsejét, majd pépesítsd robotgéppel. A tojásokat, a keményítőt, az édesítőszert és a citromhéjat keverd hozzá a langyosra hűlt sütőtökhöz. Kenj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát vajjal, szórd meg liszttel. Rétegezd a túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével. Kezdd a forma közepén a rétegezést, először egy adag sütőtökkrémet tegyél bele, majd kanalazz túrókrémet mellé. Próbálj meg szép körformát alkotni. Így adagold a töltelékeket a formába, egészen addig, amíg elérsz széléig. Hogy a torta még szebb legyen a közepétől kifelé haladva, egy fogpuszkáló segítségével húzz vonalakat bele, majd 170 fokos sütőben süsd nagyjából 40 percig. Végül keverd össze az öntet hozzávalóit. Vedd ki a tortát a sütőből és öntsd rá a forró süteményre, tedd vissza a sütőbe még hét percre. Ha kihűlt, kapcsold le a forma oldalát és már szeletelheted is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az 50 éves Heidi Klum meztelenruhája az egyik legmerészebb, amit valaha láttunk

Az 50 éves Heidi Klum meztelenruhája az egyik legmerészebb, amit valaha láttunk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)

Extra hatékonyan intéznéd a dolgaidat?- Ezekre figyelj telefon vásárláskor! (x)

PR

A kisállataink különös figyelmet igényelnek tavasszal- Pár hasznos tipp, hogy jobban megértsük őket (x)

A kisállataink különös figyelmet igényelnek tavasszal- Pár hasznos tipp, hogy jobban megértsük őket (x)

PR

A legjobb tippek a stressz okozta bőrproblémák ellen (x)

A legjobb tippek a stressz okozta bőrproblémák ellen (x)

PR

Tippek és tanácsok: A kártérítési folyamatok felgyorsítása (x)

Tippek és tanácsok: A kártérítési folyamatok felgyorsítása (x)