Válts kímélő üzemmódra ezzel az isteni sült padlizsánnal

A húsvéti sonkamaraton után ideje néhány kímélő fogással előrukkolnod. Ezen a héten könnyen elkészíthető, de annál finomabb vegán receptekkel dobjuk fel a hetedet.

Válts kímélő üzemmódra ezzel az isteni sült padlizsánnal
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

Sült padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, fél deci olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 30 deka paradicsom, só, bors, néhány szál friss koriander

Így készítsd el

Moss meg minden zöldséget, majd vágd le a padlizsán csúcsát és szeleteld fel hosszában nagyjából egy-két centis szeletekre. Vágd apróra a hagymát, zúzd össze a fokhagymát és kezdd el pirítani egy kis olajon. Míg pirul a hagyma, vágd apró kockákra a paradicsomot, dobd rá az hagymára, sózd, borsozd, locsold meg még egy kis olajjal és pirítsd legalább tíz percet. A padlizsán szeleteket rakd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd halmozd rá a paradicsomos, hagymás tölteléket. Süsd 185 fokon húsz perc alatt készre, tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

Ez is érdekelhet

10 híresség, aki SOHA nem iszik alkoholt!

10 híresség, aki SOHA nem iszik alkoholt!

GLAMOUR Horoszkóp

Könnyen dühbe gurulsz, ha a dolgok nem kedved szerint alakulnak - Egymondatos horoszkóp: Április 11.

Könnyen dühbe gurulsz, ha a dolgok nem kedved szerint alakulnak - Egymondatos horoszkóp: Április 11.

Divathírek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek