Válts kímélő üzemmódra ezzel az isteni sült padlizsánnal

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A húsvéti sonkamaraton után ideje néhány kímélő fogással előrukkolnod. Ezen a héten könnyen elkészíthető, de annál finomabb vegán receptekkel dobjuk fel a hetedet.

Válts kímélő üzemmódra ezzel az isteni sült padlizsánnal
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

Sült padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, fél deci olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 30 deka paradicsom, só, bors, néhány szál friss koriander

Így készítsd el

Moss meg minden zöldséget, majd vágd le a padlizsán csúcsát és szeleteld fel hosszában nagyjából egy-két centis szeletekre. Vágd apróra a hagymát, zúzd össze a fokhagymát és kezdd el pirítani egy kis olajon. Míg pirul a hagyma, vágd apró kockákra a paradicsomot, dobd rá az hagymára, sózd, borsozd, locsold meg még egy kis olajjal és pirítsd legalább tíz percet. A padlizsán szeleteket rakd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd halmozd rá a paradicsomos, hagymás tölteléket. Süsd 185 fokon húsz perc alatt készre, tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

7 dolog, amiben az introvertáltak sokkal jobbak, mint az extrovertáltak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője