Válts kímélő üzemmódra ezzel az isteni sült padlizsánnal

A húsvéti sonkamaraton után ideje néhány kímélő fogással előrukkolnod. Ezen a héten könnyen elkészíthető, de annál finomabb vegán receptekkel dobjuk fel a hetedet.

Válts kímélő üzemmódra ezzel az isteni sült padlizsánnal
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

Sült padlizsán

Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, fél deci olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 30 deka paradicsom, só, bors, néhány szál friss koriander

Így készítsd el

Moss meg minden zöldséget, majd vágd le a padlizsán csúcsát és szeleteld fel hosszában nagyjából egy-két centis szeletekre. Vágd apróra a hagymát, zúzd össze a fokhagymát és kezdd el pirítani egy kis olajon. Míg pirul a hagyma, vágd apró kockákra a paradicsomot, dobd rá az hagymára, sózd, borsozd, locsold meg még egy kis olajjal és pirítsd legalább tíz percet. A padlizsán szeleteket rakd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd halmozd rá a paradicsomos, hagymás tölteléket. Süsd 185 fokon húsz perc alatt készre, tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

Ez is érdekelhet

„Azok az állatok és növények, amiket én még ismertem, tíz év múlva talán már sehol sem lesznek”

„Azok az állatok és növények, amiket én még ismertem, tíz év múlva talán már sehol sem lesznek”

GLAMOUR Horoszkóp

Ma bánj óvatosan a kritikával - Egymondatos horoszkóp: április 22. csütörtök

Ma bánj óvatosan a kritikával - Egymondatos horoszkóp: április 22. csütörtök

GLAMOUR Horoszkóp

Stílushoroszkóp: ami nem hiányozhat egy Mérleg ruhatárából

Stílushoroszkóp: ami nem hiányozhat egy Mérleg ruhatárából