Vegán rizottó Árvai Anita receptgyűjteményéből

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egy szuper receptet ajánl az ünnepi asztalra Árvai Anita a Veganeeta étterem és oldal megálmodója. Ha húsmentes, különleges, tartalmas fogásra vágysz, mindenképp készítsd el ezt a finomságot.

Vegán rizottó

Hozzávalók:

  • 300-400 g gomba
  • 7-10 nagy levél fekete kel
  • 1 db fehér hagyma / póréhagyma
  • 1 dl fehérbor / champagne (elhagyható)
  • 300 g rizottó rizs (arboriot használtam)
  • Alaplé, 1,5 dl rizstejszín
  • 1 teáskanál datolyaszirup vagy bármilyen szirup
  • egy kis darab vegán vaj vagy margarin
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kókuszolaj vagy bármilyen növényi olaj

Így készítsd el

Miután megmostad, feldaraboltad a zöldségeket, pirítsd le egy serpenyőben, kevés kókuszolajon fokhagymával és a datolyasziruppal. Figyelj, hogy a kel akkor kerüljön hozzá, amikor a gomba majdnem készen van. Miután megtörtént, pirítsd le a hagymát. Miután üvegesednek, add hozzá a rizst, együtt pirítsd, majd párold el rajta a fehérbort. Ezen a ponton fűszerezd sóval, borssal, majd fokozatosan add hozzá az alaplevet. A utolsó adag alaplé hozzáadása után tedd bele a margarint, esetleg a zöld fűszereket, és a rizstejszínt is keverd bele.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Dobj el mindent: Magyarországon a Primark! Kiderült, mikor nyit az első üzlet

Dobj el mindent: Magyarországon a Primark! Kiderült, mikor nyit az első üzlet

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője