Vérbeli mediterrán ízekkel és hangulattal vár a Vas Manci!

Mindig is nagy rajongója voltam a mediterrán világnak és életérzésnek, élek-halok a délies hangulatot idéző fogásokért. Ha tehetném az időm nagy részét valamelyik tengerparton tölteném, ahol millió ízletes fogással teszik még színesebbé az ott töltött perceket. A valóságban azonban ez nem ilyen egyszerű, így rendszerint mániákusan kutatom az olyan helyeket, melyek visszaadják ezt az életérzést. Amikor belépsz egy helyre, azonnal kialakul benned egy kép, az első benyomás mindig vízválasztó. Bevallom nehezen tudtam elképzelni, hogyan lehet reprezentálni a spanyol életérzést a Budapest nyolcadik kerületében található Vas utcában. A válasz egyszerű: játszi könnyedséggel.

Ahogy beléptem a Vas Manci tapasbárba, azonnal elfelejtettem, a mögötten lévő nap viszontagságait. Nem hiába, hiszen ahogy beteszed a lábad a helyre, őszinte szeretettel, odaadással és rendkívüli figyelmességgel fogadnak minden vendéget. A hely tulajdonosa Lengyel Polett, aki húsz éve dolgozik a vendéglátásban. Nagy vágya volt, hogy egyszer egy saját helyet nyisson. Hat évig élt Spanyolroszágban, így amikor megszületett a döntés a fejében, hogy belevág egy saját bizniszbe, nem volt kérdés, hogy a mediterrán virtus lesz a fő profilja.

A hely különleges nevét a szoros családi kötelék hozta, Polett dédnagypapájának volt egy csodálatos testvére, akit Mancinak hívtak. Mindig is tudta, ha egyszer lesz egy saját helye róla nevezi majd el, amit az ikonikus Vas utcából eredő utcanév tett teljessé.

Különleges csirkés egytál vacsorára

Különleges csirkés egytál vacsorára

A szezonális étlapon mindent megtalálsz, ami tökéletessé teszi a náluk töltött perceket. Mennyei tapasok, eredeti spanyol fogások, fantasztikus desszertek gondoskodnak róla, hogy egy pillanatra úgy érezd, mintha valamelyik spanyol tengerparton töltenéd az idődet. Az pedig már csak hab a tortán, hogy eredeti spanyol borokat is megkóstolhatsz. Nem túlzás azt állítani, itt tényleg mindenki megtalálja a maga ízlésvilágát. Akkor is találsz kedvedre valót, ha éppen vega, vagy vegán vagy, de a húsimádó barátnőidnek sem kell nélkülözniük.

Ha teheted feltétlenül látogass el hozzájuk, a hét minden napján (kivéve vasárnap) nagy szeretettel és figyelemmel várnak. Ők tényleg komolyan veszik, a hely szlogenjét: tényleg örülnek, hogy ott vagy!

A mi kedvencünk, amit kötelező megkóstolnod:

Gránátalmás, tahinis padlizsánkrém 550 Ft

Pao de queijo (brazil sajtos tápióka zsemle) 580 Ft
Olívabogyó válogatás 650 Ft

Kókusztejes, kashmíri fűszerezésű Fcsicseriborsó curry csirkenyárrsal 2310 Ft

Védett eredetű sült görög juhtejes feta sajt 2990 Ft

Kókusztejes Creme Caramel 1100 Ft

Keresd a szuper helyet Budapesten a VIII. kerületben a Vas utca 3-ban, kövesd őket Instagramon (@vas_manci) vagy Facebookon \ (www.facebook.com/vasmancibar/ ), de érdemes a vasmanci.hu oldalon is nézelődnöd.

Vérbeli mediterrán ízekkel és hangulattal vár a Vas Manci! Mindezt megfizethető áron!

Ez is érdekelhet

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Monitor

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak