Amikor az étkezés igazi élmény: Yama Budapest

2022. április 16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Yama annyit jelent: a hegy csúcsán. Itt lenni semmihez nem fogható érzés, hiszen egyszerre jelenti a szabadságot, a megtapasztalást, az örömöt és a rácsodálkozást. Olyan felszabadító kaland, ami egy életre rabul ejti az embert.

A Yama Garden desszert kihagyhatatlan különlegesség: yama fagylalt válogatás, csokoládés morzsa és vattacukor felhő. A desszert a tálalás és az evés közben gőzölög.
A Yama Garden desszert kihagyhatatlan különlegesség: yama fagylalt válogatás, csokoládés morzsa és vattacukor felhő. A desszert a tálalás és az evés közben gőzölög, miközben Minya Viktória Hedonist Absolute illatát árasztja. Ha nem ülnél ott a desszerted előtt, nem is hinnéd el! Ez aztán a "Tiktok-ready" pillanat!
Fotó: Yama Budapest

Élményközpontú kortárs, ázsiai fúziós konyhaművészet, így hirdeti magát a budapesti Yama étterem, ahol már most igen előre kell foglalni az asztalt, mert egymásnak adják a kilincset az ázsiai konyha szerelmesei. Mi a titkuk?

A legfinomabb sushik, nigirik, tempurák várnak és sok-sok elképzelhetetlenül kreatív meglepetés!
Fotó: Yama Budapest

A Yama Budapest központjában egészestés programot kínál a csúcsminőségű gasztronómiai élményre és szórakozásra vágyóknak. A tulajdonosok célja az volt, hogy a világ számos pontján szerzett tapasztalataikat Budapesten kamatoztassák, és új szemlélettel az éttermi élményt középpontba helyezve mutassák be, hogy hogyan válik a gasztronómia kortárs művészetté.

HIRDETÉS

"A YAMA - élmény túlmutat a konyhaművészeten, az összetevők, ízek és elkészítési módok puszta összességén" - mondta Margitics Norbert, az étterem general managere. "Egységes egészben gondolkodunk, amelynek legalább ugyanolyan fontos részét képezik a hangok, a látvány és az atmoszféra, mint az étel és az ital." Az élmény után van mit mesélni az ismerősöknek: gőzölög a koktél, a csokifa varázslatos ködbe burkolózik az asztalon, és mágikus illatot áraszt.

A YAMA-ban felszolgált fogásokról Endrődi Péter gondoskodik, akinek modern és újragondolt ázsiai-fúziós specialitásait a bátor kísérletezés öröme, a kreativitás szabadsága, valamint a tradíció iránti tisztelet jellemzi. "Boldog vagyok, hogy munkám során számos világvárosban volt lehetőségem dolgozni, és most Párizs és Monte Carlo után a megszerzett, évtizedes tapasztalataimat Budapesten kamatoztathatom."

Zen Garden koktél: Tanqueray, Mandula, Zöld Tea, Parfüm
Fotó: Yama Budapest

A japán konyha híres arról, hogy különleges fogásokra épít, ahogy a külsőre is adnak. Japánban nem tálalnak, hanem felöltöztetik az ételt. Ez a Yama-ban sincs másképp.

A Bara Ákos és a BAD Design által megálmodott belsőépítészeti koncepció tökéletes választás volt, hiszen tervük a japán elegancia és a minimalista filozófiára épül. Az étterem központi látványeleme az a designer lámpa installáció, amelyet a japán tájképfestészet és az étterem logója ihletett. A YAMA belsőépítészeti terveinek előkészítése során azt tartották szem előtt, hogy egy igazi közösségi teret hozzanak létre, ami egyaránt alkalmas lehet könnyed baráti beszélgetések és többfogásos vacsorák luxus helyszínének.

Minden étel tökéletes harmóniát képvisel, ezáltal tényleg jobban érzed majd magad az elfogyasztása közben és után.
Fotó: Yama Budapest

A YAMA Budapest a klasszicista Lipótváros egyik legszebb épületében található, a Marczibányi palota szomszédságában, közel a Bazilikához. A különleges helyszínt, a pazar enteriőrt, a kompromisszummentes anyaghasználatot egyaránt erősíti a tulajdonosok által képviselt YAMA életérzés, amit az étterembe betérő vendégek egy vacsora, vagy egy különleges koktél mellett megtapasztalhatnak.

Szöveg: Balla Frida

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ettől a hajápoló olajtól újra egészségtől ragyogóak lesznek a fürtjeid

Ettől a hajápoló olajtól újra egészségtől ragyogóak lesznek a fürtjeid

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)