4 szempont, amit figyelembe kell venned házasság előtt

2014.május.29.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mikor két ember már hosszú ideje párkapcsolatban él egymással, egyre többen kérdezik, hogy mikor jön már el a nagy nap, amikor végre egybekelnek.

Szex és New York (2008)
Szex és New York (2008)

Sajnos van néhány kínos szempont, amiről viszont senki sem szeret beszélni, hiszen mindannyiunknak az a küldetése, hogy megtalálja azt a különleges személyt, akivel majd megállapodik.

Mielőtt mégis nekiveselkedsz, és elrohantok a polgármesteri hivatal házasságkötő termébe, néhány dolgot mindenképpen gondolj át:

1. A házasság nem mindenkinek való
Az emberek nagy részével ellentétben, nem mindenkinek az a vágyálma, hogy hófehér ruhában álljon az oltár elé és kimondja szerelmének a boldogító igent. Ezek az emberek nem illenek bele a klasszikus férj és feleség szerepbe, és nem is akarnak. A férfiak persze ezt is könnyebben megússzák, hiszen George Clooney egy vagány facérnak számít, míg Cameron Diazt inkább megsajnálják. Ha te sem szeretnél összeházasodni a pároddal, akkor beszélj róla őszintén. Az nem elég, hogy kijelented, hanem nyomós érvekkel állj elő. Ameddig meg tudjátok egymással beszélni, és mindketten elfogadjátok a helyzetet, addig kit érdekel, hogy más mit gondol?

2. Nem kell megalkudnod

Lesznek olyan személyek az életedben, akik azt fogják mondani, hogy túlságosan válogatós vagy. Nem egy étterem kiválasztásáról van itt szó, hanem olyasmiről, amiben mindannyianunknak kissé szelektívebbeknek kell lennünk. Ez a 'míg a halál el nem választ' rész! Természetesen nem arra gondolunk, hogy amiatt szakíts, mert a pasid a földre dobja a ruháit. Ezen lehet segíteni. Viszont, ha az életcéljaitok, az értékrendetek és a prioritásaitok nem egyeznek, akkor nem érdemes erőltetni. Már így is nagyon sokan élnek boldogtalan házasságban, semmi értelme beállni közéjük.

3. A házasság nem menti meg a kapcsolatot
Ha azt hiszed, hogy oltár elé álltok és minden gondotok megszűnik, akkor nagyon tévedsz. Ha rossz a kapcsolatotok, akkor egy csillogó gyémánt és egy házassági levél nem fogja rendbe hozni azt. Sokan úgy gondolják, hogy az egybekeléssel automatikusan megjavítják az elromlott kapcsolatot, de sajnos csak egy szeretet nélküli házasságban találják magukat. A viszonyotok így csak egyre rosszabb lesz, mert mindketten csapdában fogjátok magatok érezni, és csak arra tudtok majd gondolni, hogy hol rontottátok el. Semmi sem rosszabb annál, mint egy párkapcsolatban lenni egyedül. Amikor nem működnek a dolgok, az a legcélszerűbb, ha egymásnak búcsút mondotok, és így megadjátok magatoknak a lehetőséget, hogy megtaláljátok az igaz szerelmet.

4. Lehet csodálatos, hosszú kapcsolatod anélkül, hogy összeházasodnátok
Ha te férjhez mennél, de a párod nem akarja, vagy esetleg fordítva, akkor kérdezd meg magadtól, mivel lenne jobb a kapcsolatotok, ha összeházasodnátok? Rengetegen élnek együtt boldogan, kielégülve anélkül, hogy hivatalosan egybekeltek volna. Gondolj csak például Goldie Hawn-ra és Kurt Russelre, akik csak egy példa a sok remek hasonló kapcsolat közül. Ha külsőségek miatt akarsz megházasodni, akkor valószínűleg még nem vagy elég érett hozzá. Ha valóban elkötelezettek vagytok egymás iránt, akkor amikor hivatalosan összeházasodtok, nem is fog sokat számítani. Spirituális házasságban élni sokkal többet jelent, mint fizikaiban, hiszen a papír úgysem fog megvédeni a megcsalástól vagy a cserbenhagyástól. Így hát, amikor egymáséi lesztek lélekben, az a kapcsolatot mindenekfölött áll majd, és felbonthatatlan, a házasság és az esküvő pedig csak díszes hab lesz azon az amúgy is rendkívül ízletes tortán.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Vilmos herceg tényleg manipulatív uralkodó lesz? Szakértő válaszol

Vilmos herceg tényleg manipulatív uralkodó lesz? Szakértő válaszol

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője