Ezt az egy dolgot tegyétek közösen, és boldog lesz a kapcsolatotok

2016.július.23.

Hogyha szívesen megiszol péntek, szombat este a legjobb barátnőddel egy üveg finom kézműves sört, vagy egy pohár rozét, akkor bizonyára lelkesen fogadod majd a hírt, hogy azok a szerelemesek, akik együtt iszogatnak, nagyobb eséllyel együtt is maradnak. Komolyan. Nem olyan rég, egy kutatás is kimutatta, hogy a közös kortyolgatás élvezete olyasmi, amitől hajlamosak enyhülni a párok életét körbevevő problémák. Nem azt mondjuk, hogy mától legyen minden este ez a program, de egy, esetleg két koktél hetente irányadó lehet a boldog házassághoz, párkapcsolathoz.

A tanulmány 2,767 szerelmespárt vizsgált felül, akik közül egy átlagszámítás szerint a legtöbben a harmincas éveik elején keltek egybe. Amikor a párokat az alkoholfogyasztási szokásaikról és a családi állapotukról faggatták, az is kiderült: az ötven év felettiek jobban évezték a kapcsolatot fiatalon, ha mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt. A tanulmány azt is kimutatta, hogy a nők véleménye jobban megoszlik az alkohol házasságra vetített hatásairól.

Ennek az eredete innen gyökereztethető: az összhangban lévő "ivós" párok idővel azt tapasztalják, hogy csökkennek a kapcsolatukból származó hátrányok, és ezek a láncszemek szignifikánsan nagyobb előnnyel hatnak a nőkre nézve. Azokat a kapcsolatokat, amikben csak ez egyik fél vágyik a közös ivászatra, nem meglepő módon, a nők negatívabban élik meg. Alapvetően az a legjobb, ha a te és a pasid egyaránt rajongtok az italért, mert akkor a körülöttetek lévő dolgok vidámabbak maradnak.

Az egyik doktornő, aki a kutatást végezte, a következőket nyilatkozta: "Nem vagyunk biztosak benne, hogy miért történik így, de valószínű azért, mert a több szabadidős tevékenységet végző párok színvonalasabb kapcsolatnak örülhetnek".

Természetesen nem szabad túlzásba vinni az alkoholfogyasztást, bármi is legyen a tét, de ha néha kedvetek szottyan rá, akkor nyugodtan randizzatok egyet a kedvenc bárotokban, mert ez csak jót tesz a kapcsolatotoknak. Ha nem másért, legalább másnap már emlékezni se fogtok a gondjaitokra.

Ha egyikőtök sem fogyaszt alkoholt, akkor ezt a tevékenységet bármilyen más elfoglaltsággal is helyettesíthetitek. Az a fontos, hogy legyen valami közös program, ami mindkettőtöket kiszakít a hétköznapokból. A lehetőségek száma végtelen...

Ez is érdekelhet

A legrosszabb dolog, amit tehetsz, ha leborotválod a bajszod és az arcodról a pihéket

A legrosszabb dolog, amit tehetsz, ha leborotválod a bajszod és az arcodról a pihéket

G-Életstílus

9 elérhető pénzügyi cél, és útmutató a megvalósításukhoz

9 elérhető pénzügyi cél, és útmutató a megvalósításukhoz

Sztárhírek

Diana hercegné ebből a megható okból kifolyólag nem viselt kesztyűt!

Diana hercegné ebből a megható okból kifolyólag nem viselt kesztyűt!