Ha megcsalás után továbblépnétek: 5 lépés a gyógyulás felé

2021.június.9.

Szombat este van, a párodat finom vacsorával várod, de ő csak nem érkezik. Felhívod, de észreveszed, otthon felejtette a mobilját, megnézed, és egy ismeretlen számtól látsz üzenetet: "Csodálatos volt a tegnap este, annyira szeretlek!"…

Ha megcsalás után továbblépnétek: 5 lépés a gyógyulás felé
Fotó: Northfoto

Megbeszélitek, hogy elmentek megnézni egy filmet, te már várod a kedvesed a mozi előtt, mikor felhív, hogy nem fog odaérni. Elhúzódott az értekezlet az irodában és csak késő este fog hazamenni. Ne várd meg. Ez a héten a harmadik alkalom…

Számos megcsalási jelenetről hallhattál barátnőidtől, láttad filmben, olvastad magazinokban, regényekben, de sosem gondoltad, hogy veled is megtörténhet, vagy akár te leszel a hűtlen fél. Miután végigsöpört rajtad minden ilyenkor felmerülő érzés a tomboló dühtől a cserbenhagyottságon át az érthetetlenségig és a bénító szívfájdalomig, itt az idő, hogy talpra állj.

A monogám párkapcsolatok 70%-ában sajnos előbb-utóbb felüti a fejét a hűtlenség az egyik fél részéről. Akárhogyan is döntesz ezután, fontos tudnod, hogy racionális gondolkodással, végtelen türelemmel és akár kívülállók segítségével is újra rendbe hozhatjátok a széttépett kapcsolatot, és szíveteket. Természetesen, ha a fájdalom olyan mértékű, és nem bírsz többé bízni a partneredben, akkor nincs jövője a kapcsolatnak.

Amennyiben mégis megpróbálnátok, íme 5 lépés a gyógyulás felé egy romboló megcsalás után:

1. Segítség. Fordulj kívülállóhoz, pszichológushoz vagy terapeutához. Visszanyerni a szeret érzését nehéz munka, és sokszor nem megy egyedül. Meg kell tudnotok hasznosan kommunikálni egymás felé az érzéseiteket, és ebben segít a szakember. Fontos, hogy mindketten elkötelezettek legyetek, és komolyan vegyétek.

2. Önvizsgálat. A megcsalás után fontos, hogy mindketten objektíven átgondoljátok a kapcsolatotokat és a félrelépést kiváltó esetleges okokat. Az önvizsgálat folyamán elengedhetetlen, hogy őszinték legyetek egymással és szembenézzetek azzal a ténnyel, hogy mindketten hozzátettek ahhoz, hogy egyikőtök a csalást válassza. Ez szükséges ahhoz, hogy a megbocsájtás útjára tudjatok lépni és újra elkezdjétek felépíteni a kapcsolatotokat.

3. Gyógyulás a trauma után. A megcsalás erős lelki traumával jár, ezért komoly érzelmi munkát igényel mindkét fél részéről a feldolgozása. Fontos, hogy felismerd, sok figyelmed és megértést kell nyújtanotok egymás felé ebben a nehéz időben, hiszen ez része a gyógyulásnak.

4. A bizalom felépítése. Újra felépíteni egymásban a bizalmat sok időt vesz igénybe. Nagyon sokat. A bizalom olyan, akár a tükör, egyszer eltörik és szinte lehetetlen tökéletesen összeragasztani. Valószínűleg az idők végezetéig látszódni fognak a törésvonalak, viszont kitartással, rengeteg odafigyeléssel, mérhetetlen türelemmel és főként sok szeretettel szép eredményeket érhettek el a restaurációban. Abban bízni, hogy meg tudjátok oldani a problémát, akármilyen komoly is az, nehéz feladat, de elengedhetetlen a megcsalás krízise utáni felépüléshez.

5. Új kapcsolat teremtése. Végezetül, meg kell teremtenetek köztetek egy teljesen új kapcsolatot. A közös múltatok, a közös gyógyulás eredménye egy erősebb, őszintébb, bizalomteljesebb kapcsolat lehet, melyért mindkettőtök részéről nem áldozat, hanem sok kompromisszum szükséges – ebből mindketten csak nyertek. A megcsaláson való teljes túllépés akár 3-5 évbe is telhet.

Az 5 lépés végigkövetése nem feltétlenül ugyanabban a ritmusban történik mindkettőtök esetében. Néha neked vagy a partnerednek egyikre több vagy kevesebb időre van szüksége, miközben az önismerettel tápláljátok és ápoljátok a kapcsolatotokat.

Abszolút lehetséges egy pár számára, hogy a megcsalás után is szeretetben éljenek egymással, és a szexuális életük is tökéletesen működjön. Megfelelő segítséggel és útmutatással haladjatok végig mind az öt lépésen, hogy utána a kapcsolatotok erősebb legyen, mint valaha.

Ez is érdekelhet

„Munka vagy család?” - Választás, ami elé főként a nőket állítják

„Munka vagy család?” - Választás, ami elé főként a nőket állítják

GLAMOUR Horoszkóp

Ma ne dőlj be a külsőségeknek - Napi horoszkóp: július 30.

Ma ne dőlj be a külsőségeknek - Napi horoszkóp: július 30.

Sztárhírek

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát