18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Így befolyásolja a nemi szerepek elosztása a szexuális életedet

2020.március.11.

A nemekkel kapcsolatos attitűdök az utóbbi évtizedekben jelentősen megváltoztak, olyannyira, hogy az Egyesült Államok felnőtt lakosságának túlnyomó többsége nem ért egyet azzal a gondolattal, hogy a férfiaknak kell a családfenntartónak lenniük, míg a nők feladata, hogy otthon vigyázzanak a gyermekekre és ellássák a háztartási munkálatokat. Ez a nézet az élet számos területén kifejti a hatását, de vajon a szexuális életet is képes befolyásolni az, hogyan viszonyulnak egy pár tagjai a hagyományos férfi és a női szerepekhez?

Így befolyásolja a nemi szerepek elosztása a szexuális életedet
Fotó: Shutterstock

Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogyan kapcsolódnak össze bizonyos szexuális szokások azzal, hogy egy heteroszexuális pár miként vélekedik a hagyományos nemi szerepekről. A végeredmény szerint azok a párok, akik hisznek abban, hogy a női és férfi szerepeknek el kell különülnie a munkavállalást érintő kérdésekben, ugyanolyan gyakorisággal élnek szexuális életet, mint azok a párok, akik maximálisan a nemek közötti egyenlőség hívei. Az azonban, hogy ki a kezdeményezőbb, már nagyon is függ attól, hogy az élet más területein milyen munkamegosztási elv alapján működnek együtt.

Fotó: giphy

A hagyományos nemi szerepek hívei inkább afelé hajlanak, hogy szex esetén a férfi legyen az, aki kezdeményez, és eldönti, hogy az aktusra mikor, hol és hogyan kerüljön sor. Amikor a férfiasságról és a nőiességről van szó, akkor a szex központi szerepet játszik a nemi szerepek elosztásában. A modern gondolkodású párokra inkább az jellemző, hogy a pár mindkét tagja kezdeményező, és soha nincs ellenükre egy el nem tervezett légyott sem.
Bár a hagyományos elveket valló és a modern felfogású párok aránya megközelítőleg azonos, és a szexuális életük is hasonló aktivitású, a minőség inkább a modernitás javára dönt.

Fotó: giphy

Jobb tehát, ha bárhogy is osztják meg a párok a feladataikat az élet különböző területein, a szexuális együttlétek kapcsán törekednek arra, hogy egyformán figyelembe vegyék egymás vágyait és kívánságait, hiszen így sokkal intenzívebb és élvezetesebb szexuális életet teremthetnek meg egymás számára, mintha a férfi lenne a kizárólagosan döntő fél annak tekintetében, mi hol és hogyan történjen.

Ez is érdekelhet

Ilyen látványos kabátot már rég viselt Katalin hercegné

Ilyen látványos kabátot már rég viselt Katalin hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

Napi horoszkóp: a Bikákra ma mindenki irigykedik, a Kosokra nagy szüksége lesz a barátainak

G-Életstílus

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?

Munkahelyi zaklatás: te is áldozat vagy?