18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Meddig várjunk a szexszel?

2021.január.14.

Meddig várjunk a szexszel?
Fotó: Shutterstock

Valószínűleg te sem fogadnál el egy új munkát azelőtt, hogy nem találkozol a munkatársaiddal, nem nézed meg, hogy működik-e a csapattal, a főnököddel a kémia. 2015-ben a Lovehoney (szexjátékokat gyártó cég) szerint az új partnerünkkel általában az ötödik randevún fekszünk le. Egy 2017-es kutatás azt mutatta, hogy az Y-generáció tagjainak 34%-a nem várta meg az első randevút sem. De vajon mi a normális? Van-e olyan, hogy normális?

Előnyben részesítjük a szexuális szükségleteinket

A szexszel kapcsolatos 'mikor' kérdés a nőknek régebben nem kedvezett, hiszen ha túl korán belementek a dologba, a férfiak eltűntek, ha pedig túl sokáig váratták őket, akkor letettek rólunk. Manapság nagyon is kapcsolódik a nők szexuális élvezetéhez: "Ha hónapokat várunk, akkor benne van, hogy később kiderül, mégsem vagytok szexuálisan kompatibilisek" - ismeri el Kristie Overstreet szexterapeuta. "Csak mert két ember szexel egymással, ez még nem jelenti azt, hogy élvezetes is lesz mindkettejük számára." És nemcsak a fizikai hatásokról van szó, hanem a másik ember hozzáállásáról is.

"Egy hónapot vártam egy sráccal, csak azért, hogy kiderüljön, hogy nem hajlandó óvszert húzni. Napokig próbált meggyőzni, hogy ne használjuk. Utána otthagytam. Nekem hamar bizonyítékra van szükségem arról, hogy valaki kölcsönösen velem együtt élvezi a szexet, és úgy gondolkodik róla, ahogy én" – Diana (27).

Nyitottak vagyunk a várakozási idővel kapcsolatban

Már kevésbé törődünk a hagyományos normák betartásával. "A legfontosabb az, hogy tudd, mire vágysz - és hogy birtokold azt" - erősíti meg Overstreet . "Bármilyen típusú kapcsolat működése érdekében mindkét embernek közölnie kell, hogy mit keres, mit szeret - akár csak szexről, akár mélyebb kapcsolatról van szó." És mivel nyíltabban beszélünk, "kevesebb a manipuláció" - más szóval kevesebb a játék.

"Időbe telik, hogy szexuálisan érdeklődjek és jól érezzem magam egy új emberrel. Nem azt várom, hogy valaki jobban akarjon engem - sokkal inkább azt, hogy megbizonyosodjak arról, hogy én valóban akarom őt. " Jess (26).

Tudjuk, hogy a várakozás nem csak 'női dolog'.

"Az elmúlt években sok fiatal srácot láttam, akik a várakozást választották. Van, akinek önbecsülési problémája van a teste miatt, van, akinek hiányzik a bizalom a kapcsolatok folytatásához, van, aki nem csak a szexre vágyik, mások olyan célokat és prioritásokat halmoznak az életben, amelyeknek semmi köze a szexhez" - magyarázza. – "Volt egy páciensem, aki a 20-as éveiben járt és depressziós volt a sportsérülése miatt. Gyakran fájdalmai voltak és dühösnek érezte magát. Rájött, hogy előbb saját magán kell dolgoznia, mielőtt bármilyen kapcsolatot létesítene egy másik személlyel, ezért úgy döntött, hogy vár. Az aranyszabály az az, hogy akkor szexeljünk, amikor helyesnek véljük és természetesnek érezzük. " Ami előfordulhat akár a két üzenetváltástól kezdve a két italon át a két hónapos várakozásig is.

Ez is érdekelhet

Paco Rabanne, a divattervező, aki a hatvanas évek óta hirdette, hogy túlságosan megalkuvóak vagyunk a divatban

Paco Rabanne, a divattervező, aki a hatvanas évek óta hirdette, hogy túlságosan megalkuvóak vagyunk a divatban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói