Mennyire veszélyes az intimpiercing? Minden amit tudnod kell róla

2018.október.20.

Vannak nők, akik új játékokkal vagy őrült szexpózokkal próbálják megújítani a szexuális életüket, mások pedig intimpiercinget rakatnak fel. Sok előnye lehet a szexuális életedre nézve egy ilyen testékszernek.

Mennyire veszélyes az intimpiercing? Minden amit tudnod kell róla
Fotó: Shutterstock

Azonban mielőtt belevágnál egy ilyen piercing felhelyeztetésébe, érdemes róla mindent megtudnod.

Pontosan mi az a pont, amin átível?
A legtöbb intimpiercinget nem a csiklón keresztül, hanem a klitorisz feletti bőrön át helyezik fel, arra a területre, amit klitoriszfedélnek neveznek. Az ide felhelyezett piercinget függőleges csiklópántos piercingnek hívják. Julia Potter, a Bostoni Egyetem orvosprofesszora azonban felhívja a figyelmet arra, hogy az intim piercing miatt a terület sokkal érzékenyebb lesz és nagyobb odafigyelést igényel.

Vitás kérdés: mennyire fáj?
Mindenki fájdalomküszöbe különbözik és gyakran az is befolyásolja a fájdalomérzetet, hogy a felhelyezés ideje alatt mennyire vagy nyugodt. Ha magas az adrenalin szinted, valószínűleg jól fogod tűrni, de ha félsz a tűktől, nem lesz kellemes érzés.

Oké, de biztonságos?
Ha szakszerűen történik az átszúrás, pontosan csak annyi kockázat merül fel, mint bármilyen piercing felhelyezése esetén. A hüvelyi szöveteknek jó a vérellátása és könnyen gyógyulnak. Azonban nem szabad elfeledni, hogy a kockázatok közé a hegek kialakulása és a fertőzés tartoznak, amelyek meggátolhatják a húgycső működését és a vizelet kijutását. Számolni kell természetesen az esetleges fémallergiával is. Annak érdekében, hogy elkerüld a fertőzést, rendszeresen tisztítsd meg a felületet sóoldattal és fürdésnél is gyengéden ügyelj a területre.

Befolyásolja a szexuális életed?
Minden test különbözően reagál, de egyesek számára képes fokozni a szexuális élvezeteket, különösen ha függőlegesen felhelyezett típusú piercingről van szó. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy amíg a felhelyezés után nem gyógyul be a piercing körüli terület, addig kötelező az óvszer használata, hogy megakadályozza a sperma bejutását, ami irritálja a piercinget.

Összességében elmondható, hogy az intimpiercing nem veszélyesebb, mint a test bármely más részére felhelyezett piercing, csak ügyelni kell arra, hogy megfelelő szakember steril eszközzel helyezze fel a piercinget, az ezt követő gyógyulási időszakban pedig folyamatosan tisztítva legyen a piercing környéke.

Ez is érdekelhet

Horoszkóp: Így alakul a szerelmi életed 2022-ben a csillagok szerint

Horoszkóp: Így alakul a szerelmi életed 2022-ben a csillagok szerint

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

GLAMOUR Horoszkóp

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban