Mi az, amit soha ne mondj el a barátnőidnek?

2020.december.29.

Néha a legeslegjobb barátnőid miatt merülhetnek fel problémák a kapcsolatodban. Természetesen mindezt akaratlanul teszik, de könnyen előfordulhat, hogy a legváratlanabb pillanatban hoznak kellemetlen helyzetbe, akár a párod előtt.

Mi az, amit soha ne mondj el a barátnőidnek?
Fotó: Shutterstock

Mielőtt a csajoknak részletekbe menően beszámolsz a párod ágymutatványairól vagy felszereléséről, esetleg megmutatod az intim SMS-váltogatásaitokat, olvasd el a listánkat, hogy megtudd, mit szabad és mit nem szabad elmondani még a legjobb barátnődnek sem!

1. Problémák, melyeket nem beszélsz meg a pároddal. Zavar, hogy a barátodnak már hónapok óta nincsen állása? Vagy, hogy mindig csak azt teszitek az ágyban, amit ő szeret? Ha kizárólag a barátnőidnek mesélsz ezekről a gondokról, akkor nem segítesz a probléma megoldásán. Ha nem állsz a pasid elé és mondod el neki érthetően, hogy mi zavar, akkor semmire nem mész azzal, hogy a csajokkal újra és újra átbeszéled. Mielőtt ismét elkerülnéd a témát, kérdezd meg magadtól, volt lehetősége a barátodnak változtatni azokon a dolgokon, melyek téged zavarnak? Ha azon veszed észre magad, hogy csak a barátnőiddel vagy képes ezekről beszélni, akkor valószínű nem is akarod megoldani őket, hanem inkább csak pletykálni szeretsz.

2. Tedd & Ne tedd a szerelmi életedben. Tudjuk, hogy vannak olyan nők, akik élnek-halnak azért, hogy a legutolsó apró részletig is elmeséljék kalandjaikat. De az intimitás, amit a pároddal felépítetek annál valódibb lesz, minél inkább köztetek marad. A szex pedig attól még izgalmasabb, ha a pikáns részletek nem hagyják el a hálószobátokat.

3. Mennyit keres a pasid? Nem szeretnéd, hogy a barátnőid összehasonlítsák veled az anyagai helyzetüket, vagy hogy ítélkezzenek afölött, hogyan öltözködik a barátod. Ezt nekik nem kell számításba venniük, és tulajdonképpen senkire sem tartozik.

4. Minden veszekedés. Úgy képzeld el a panaszkodást, mint az ételízesítést: ameddig épp egy kevés sót és borsot használsz, addig tökéletes marad. Ha beszámolsz minden apró nézeteltérésről a barátnőidnek, azzal csak veszélybe sodrod a saját kapcsolatodat. Ami pedig ennél is rosszabb, hogy egy egész hadsereget uszítasz a barátod ellen, és arra neveled őket, hogy utálják. Kis adagokban beszámolhatsz a nagyobb problémákról, de ha állandóan panaszkodsz, akkor a barátnőid nem fogják érteni, hogy miért nem szállsz ki egy ilyen "rossz kapcsolatból". Ami pedig a legfontosabb, hogy minél racionálisabban meséled el a történteket, annál reálisabb és hasznosabb tanácsokat tudsz majd kapni tőlük.

5. A pasid sztorija. Ha a barátod elmesél neked intim történeteket a múltjából, akkor azt biztosan nem szeretné, hogy rögtön továbbmondd a barátnőknek. Ha mindenről beszámolsz a csajoknak, akkor egyszerűen visszaélsz a bizalmával. Nyilvánvalóan azért mondta el neked, mert eléggé biztonságban érzi magát melletted, és nem azért, hogy a barátnőiddel megbeszéld. A fontos dolgoknak szigorúan köztetek kell maradniuk, és a barátnőidnek ez nem kellene, hogy problémát jelentsen.

6. A beszélgetéseitek. A pasid nem a barátnőidnek küldte azt az üzenetet, amelyikben elmagyarázta, hogy mi zavarja. Ezért nekik nem is kell ezt látniuk. Tartsd meg csak magadnak az emaileket, SMS-eket, hangüzeneteket, pikáns fotókat. Már mindannyian láttunk és hallottunk a bosszúból nyilvánosságra hozott videókról, fotókról egy haragos ex és/vagy barátai által. Most már kétszer meggondolod, igaz?

Ez is érdekelhet

Mi okozza a csirkebőrt és hogyan veheted fel vele a harcot?

Mi okozza a csirkebőrt és hogyan veheted fel vele a harcot?

Divat Shoppingtipp

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

G-Életstílus

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez