18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Le szabad nyelni a spermát?

2022.augusztus.10.

Nyilván nem csak a pornófilmekben létezik, hogy együttlét vagy orális szex után az ondó nem az óvszerben vagy a hüvelyben végzi, hanem a szájban. Természetesen az egyénfüggő, hogy ezt ki engedi partnerének, és ki nem, de amennyiben igent mondunk erre, akkor is el kell döntenünk néhány dolgot.

Csak azért csinálom, hogy örömet szerezzek partneremnek ezzel, vagy azért, mert én is ezt szeretném? Ha a második opció áll fenn, akkor persze, csináljuk, azonban ha az első lehetőség miatt tennénk ezt meg, akkor nyugodtan nemet mondhatunk bármikor.

Természetesen a személyes preferencia nem az egyetlen, amit figyelembe kell venni amikor az ondóról van szó. Vannak egészségügyi kockázatok és előnyök is.

Lenyelni, vagy kiköpni? - egészségügyi kockázatok és előnyök az ondó lenyelésével kapcsolatban

Mint a szex legtöbb fajtája, úgy az orális szex is járhat különböző egészségügyi kockázatokkal, amennyiben nem védekezünk ellenük (például óvszerrel). A szexuális úton terjedő betegségeknek ugyanis így is ki vagyunk téve (legyen szó chlamydiáról, gonorrheáról, szifiliszről, herpeszről, HPV-ről, HIV-ről vagy akár trichomoniázisról).

Az egészségügyi előnyökkel kapcsolatban is sok kutatást végeztek, azonban ezek elég vegyesek. Például, bár a sperma tápanyagokat tartalmaz, ezek nem olyan magas koncentrációban vannak jelen, hogy komoly különbséget okozzanak a szervezetünkben. Ráadásul a sperma pontos összetétele a gazdája étrendjétől függ.

Hasonlóképpen, bár a sperma gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy hatással lesz a testedre, ha lenyeled. Az egészségre vonatkozó kutatások közül a legerősebb felmérés szerint a spermium lenyelése csökkenti az emlőrák kockázatát.

Tehát összességében ezek az kutatások nem bátorítanak arra, hogy tegyük és arra sem, hogy ne. Ezek mind olyan felmérések, amelyek változhatnak annak függvényében, hogy milyen összetételű az adott egyén ondója.

A legtöbb ember gyáva feltenni ezt a szexszel kapcsolatos kérdést

Ez is érdekelhet

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Utazz okosan, és járd be a világot fillérekből! - Profi tippek az Utazó Majomtól

Tedd & Ne tedd

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Emma Watson gyönyörű fehér csipkeruhában támogatja a bántalmazott nőket

Tedd & Ne tedd

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós

Ez ám a meglepetés! Blake Lively negyedik gyermekével várandós