18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Szexelhetsz az első randin? A fiúk mindig akarják? - Férfiak szextanácsai

2020.március.30.

A szexről mindenkinek van véleménye, azonban nem árt tudni, hogy sok vélekedésünk olyan szeterotípiákon alapul, amelyeknek vagy kevés vagy nincs is valóságalapja. Épp ezért, ha a férfiak szexualitását szeretnénk megfejteni, nem árt megkérdezni őket. Mi is ezt tettük.

Szexelhetsz az első randin? A fiúk mindig akarják? - Férfiak szextanácsai
Fotó: Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash

Miért ne szexelj az első randin? Miért nem elég a cicás külső ahhoz, hogy megőrüljenek érted férfiak? Miért nem kívánják néha a pasik a szexet? Igyekszünk mindenre kimerítő választ adni.

Tényleg ne szexelj az első randin?

Vajon ez egy kőbe vésett szabály, vagy pedig egy idejétmúlt ódivatú illem? Jogos a kérdés, hogy miért nem probléma, ha a férfi már az első randevú után legszívesebben nálunk aludna, és miért gond az, ha mi szeretnénk rögtön ágyba bújni? Mi ez a kettős mérce, és érdemes-e megszabadulni tőle végre? János (38) és Tibi (26) elmondja nektek, ők mit gondolnak róla.

"Alapvetően nem zavar erkölcsileg az, ha egy lány lefekszik velem az első randin - mondja János. Volt már ilyen többször is, és volt, amelyikből kapcsolat, sőt nagy szerelem lett. Ugyanakkor mégis azt tanácsolnám a nőknek, hogy a szexet tartogasák későbbre. Hogy miért? Azért, mert a férfiaknak tényleg mást jelent a szex. Nálunk tényleg van olyan, hogy egy szex nem jelent semmit egy rendkívül kellemes élményen kívül. Eddigi tapasztalataim viszont azt mutatják, a nők nem igazán tudnak így gondolkodni. Hiába akarnak nagyon lazák lenni, a szex egy olyan férfival, aki eleve tetszik nekik, csak még tovább fokozza a vonzalmukat, és ha az illető nem érez hasonlóan, máris egy összetört szívvel gazdagodnak. Rengeteg női barátomnak ápolgattam már a lelkét egy-egy ilyen eset után, és úgy látom, ha nem feküdtek volna le a pasival, akkor sokkal könnyebben viselték volna, amikor az lelép néhány randi után. Mert aki nem gondolja komolyan, azt egy fergeteges szeretkezés sem fogja visszatartani attól, hogy tovább álljon. Ami pedig nagyon fontos még: ha a nő vár pár randit a szexszel, akkor jó eséllyel lekoptatja azokat a pasikat, akik csak a szexre mentek volna. Azért olyat ritkán csinál egy férfi, hogy egy hónapig ostromol egy nőt csak azért, hogy ágyba vigye." Tibinek határozottabb véleménye van: "Nem szeretem, ha egy lány egyből belemegy a szexbe, és én például nem is szoktam erőltetni azt, ha olyan lánnyal randizom, aki komolyan érdekel. De volt már eset, amikor fölhívott magához valaki a randevú után, és gyakorlatilag rám mászott. Ilyenkor persze nehéz már megálljt parancsolni. Utána azonban zavarban voltam. Ott volt egy nő, akivel elmentünk moziba, vacsorázni, nevettünk, de igazából még nem tudtam róla semmit. Nem tudtam, a tengerpartot szereti-e vagy nagyvárosokat felfedezni, nem tudtam, mi a kedvenc étele vagy hogy szereti-e az állatokat, de már láttam anyaszült meztelenül. Ez összezavart. Nem tudtam, a második randin mindezek után hogyan viselkedhetnék vele. Csókoljam meg egyből? Dehát nem is ismerem. Vagy tegyünk úgy, mintha mi sem történt volna? Az meg nevetséges. Nem tudam, mit kezdhetnék ezzel a szituációval és inkább hagytam elhalni a dolgot. A lány azt hitte, azért ejtettem, mert túl könnyűnek gondoltam, de ez nem igaz. Egyszerűen csak megszakította azt a romantikus folyamatot, amit úgy imádok, amikor lassan ismered és szereted meg a másikat, és akkor szeretkeztek, amikor már félig-meddig barátok is vagytok."

Íme minden, amit tudnod kell a férfiak erekciójáról

Íme minden, amit tudnod kell a férfiak erekciójáról

Minél szexibb egy nő, annál jobb vele a szex?

Csábos fehérneműk, formásra gyúrt fenék, szilikoncici? Ha mindenzt folyamatosan biztosítod, akkor örökre tüzes és kielégítő szexuális életed lesz? Érdekes módon a férfiak nem osztják eme véleményt. Gábor (42) és Tamás (22) elmondja azt is, hogy miért nem.

"Kevés dolog kiábrándítóbb számomra, mint amikor egy nő azzal akar megfogni magának, hogy túlhangsúlyozza a szexualitását. Előfordult már, hogy emiatt paradox módon már a szexet sem kívántam egy nővel, nem hogy azt, hogy a barátnőm legyen. Fontos, hogy a nők megértsék, hogy pusztán a szexi külső maximum egy-két éjszaka erejéig fogja meg a férfiakat. Ha ráadásul valakiben több is van, mégis, folyton a szexualitást tolja előtérbe, akkor elveheti a pasik kedvét attól is, hogy jobban meg akarják ismerni. Az ilyen nő ugyanis bizonytalannak tűnik az értékeiben, önbizalomhiányosnak, akár elkeseredettnek is. Annál pedig nincs kevésbé szexi." - magyarázza Gábor. "Egy hosszú kapcsolatban persze fontos, hogy ne mindig csak a fehér pamutbugyi kerüljön elő, és az is jó, ha a nő tartja a formáját, de ami a szexualitást ébren tartja évek múltán is, az a nő személyisége, nőiessége, kedvessége, az, hogy támogatja és szereti a férfit, és képes adni és elfogadni. Pusztán azzal, hogy őrülten szexi egy nő, nem fog sem hosszútávra megszerezni, sem megtartani egy férfit." Tamás is egyet ért. "Nem sok csajozási tapasztalatom van, és az is tény, hogy van típusom - a pici, nagy mellű, kerek fenekű lányok a gyengéim -, de ha valakibe egyszer beleszerettem, akkor annak a lánynak nem kell tökéletesnek lennie. Volt olyan barátnőm, aki egy kicsit meghízott a kapcsolatunk alatt, és nekem fel sem tűnt, mert annyira szerettem, de olyan is volt, hogy egy magas, fiúsabb lányt kedveltem meg nagyon. Persze, az utcán a típusomat bámulom meg, és nekem Jennifer Lopez mindig jobban fog tetszeni, mint Charilze Theron, de ez nem sokat számít azt illetően, ki bűvöl el a személyiségével. Ami a fehérneműket illeti, nagyon szeretem, ha a barátnőm egy szexi szettet visel - például harisnyatartót, csipkés dolgokat -, de az butaság, hogy pamutbugyiban nem kívánnám. Dehogynem! Ha viszont becsap valaki, vagy egyszerűen csak kiszeretek belőle, nincs az a tökéletes test, ami eltántoríthatna attól, hogy odébb álljak. Végső soron azért mi is az érzelmekre bukunk" - árulja el a lényeget Tamás.

A férfiak mindig készek a hancúrozásra?

Ha egy férfi nem akar veled lefeküdni, az tényleg a világ vége, és azt jelenti, hogy csöppet sem vagy vonzó? Egyáltalán van olyan, hogy egy férfi túl fáradt a szexhez, vagy fáj a feje, vagy ez már azt jelenti, valaki másra vágyik, esetleg unalmassá vált neki a szex. Na, és ők hogyan viselik az elutasítást - lehet, hogy épp olyan fájdalmas számukra, mint nekünk? Krisztián (25) és Attila (31) elmondják, ők mit gondolnak.

"Utasítottam már el nőt szexuálisan. Tudom, hogy nagyon fájt neki, de érdekes módon én épp azért tettem, mert nem akartam megbántani. Egy végtelenül kedves és csinos lányról volt szó, de tudtam, hogy nem akarok tőle semmi komolyat, és nem szerettem volna kihasználni. Ő benne lett volna egy egyéjszakás kalandban is, de az volt az érzésem, reménykedik benne, hogy több is lehet a dologból, én viszont biztos voltam benne, hogy nem. A nehéz ebben az, hogy a lány meg volt rám sértődve, úgy éreztem, azzal vádol, hogy még testileg is elutasítom mint nőt. Ráadásul később visszahallottam, hogy mekkora lúzernek tart, amiért nem "fektettem le". Nyilván akkor is utált volna, ha csak egy alkalomra kell. Néha azért nehéz a nőket megérteni - meséli el az igen elgondolkodtató sztorit Krisztián.
"Szerintem nagyon káros az a hozzáállás, hogy a férfi bármikor, bárkivel tud szexelni - mondja Attila. "Ennek persze van valóságalapja, férfiakkal gyakrabban fordul elő, hogy olyan nővel is lefekszenek, aki külsőleg nem olyan vonzó számukra, és az is igaz, hogy magasabb a libidónk. De ettől még nekünk is vannak rossz napjaink, amikor az utolsó dolog, amire vágyunk, az szex. Hangsúlyozni szeretném, hogy ez szinte soha nem a nőről szól, akivel éppen vagyunk. Legalábbis az én esetemben ez az én önbizalmamról szól. Ha híztam, leeresztettem magam, nem sportoltam, és ezért haragszom magamra, vagy ha a főnököm elégedetlen volt a munkámmal. Szerintem nagyon káros a kapcsolatokra nézve az a beállítódás, amikor a nők nem hiszik el, vagy nem foglalkoznak azzal, hogy a férfiaknak éppúgy vannak aggodalmai a saját külsejükkel, teljesítményükkel kapcsolatban, mint nekik. Sőt, azt vettem észre, hogy egy családi konfliktus vagy egy rémes nap az irodában a nőket inkább ösztönzi arra, hogy a férfi közelségét keresve eresszenek le, mint fordítva. Nem hiszem, hogy aznap, amikor kirúgtak egy pasit a munkahelyéről, van kedve szexelni. Az igaz ugyanakkor, hogy ezek az elvárások általában belülről és nem kívülről jönnek. Nem akkor érzem magam rosszul, ha nem olyan a testem, mint egy vízilabdázónak, hanem akkor, ha magamhoz képest nem vagyok jó formában. Ezek a dolgok azonban kihathatnak a szexuális életünkre, ezért nem árt, ha a párunk megértő ilyen esetekben, és nem egyből arra gondol, vele van bajunk. Mert általában nem. Vagyis a végszó: ne általánosítsunk!" - summázza az elmondottakat Attila.

A cikk eredetileg a GLAMOUR magazin 2015. októberi lapszámában jelent meg.

Ez is érdekelhet

Lézeres szőrtelenítés: kiknél lehet a leghatásosabb a végeredmény?

Lézeres szőrtelenítés: kiknél lehet a leghatásosabb a végeredmény?

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.