5 tipp, hogy visszanyerd az önbizalmad szülés után

2022. április 25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nincs is annál csodálatosabb és örömtelibb esemény, mint amikor egy édesanya életet ad a gyermekének. Megér minden hullámzó érzelmet, fájdalmat, súlygyarapodást és terhességi csíkot. Ha neked is van már gyermeked, tudod hogy így van, viszont azzal is szembesülhettél már, hogy a szülést követő hetekben, hónapokban amellett, hogy hihetetlenül boldog vagy, nem feltétlenül egyszerű szembenézni azzal, hogy a tested változásokon ment keresztül. Ha vannak pillanatok, amikor úgy érzed, hogy talán egyáltalán nincs is jelen állapotodban önbizalmad, akkor sem szabad elkeseredned!

5 tipp, hogy visszanyerd az önbizalmad szülés után
Fotó: Rexfeatures

Csodálatos vagy, és ezzel tisztában kell lenned! De miket tehetsz azért, hogy ez tényleg sikerüljön?

1. Adj időt magadnak

A változásokhoz idő kell, tehát ne várd, hogy rögtön a kórház elhagyása után minden olyan lesz, mint a váradósságod előtt. A testednek legalább hat hétre van szüksége ahhoz, hogy teljesen regenerálódjon. Pihenj, egyél rendesen, és öleld magadhoz minél többször a gyönyörű kisbabádat. Amikor a tested már teljesen meggyógyult, és érzelmileg is készen állsz rá, akkor kezdhetsz el dolgozni azon, hogy ha arra vágysz, változtass.

2. Kerülj összhangba a testeddel

Ne feledd, te irányítod a testedet. Ha tehát nem vagy elégedett valamivel, akkor jogod van változtatni. Függetlenül attól, hogy a terhességi csíkoktól szeretnél megszabadulni vagy fittebb lennél, jó ötlet lehet felkeresned egy személyi edzőt, aki segít abban, hogy az elérni kívánt eredményhez mit és milyen tempóban érdemes tenned. Ha viszont jól érzed magad komolyabb alakformálás nélkül is, akkor csak arra törekedj, hogy minden nap tegyetek egészségügyi sétákat, és amikor van 10-20 szabad perced, tornázz egy kicsit.

3. Mutasd ki az érzelmeidet

Sok anya azt gondolja, hogy az érzelmek kimutatása a gyengeség jele. Sajnos ez a meggyőződés gyakran negatív belső hangokat idéz elő, amiket nehéz leküzdeni. Sokkal jobb, ha teret engedsz az érzéseidnek. Legyen szó szomorúságról, haragról vagy depresszióról, jobb, ha nem fojtod el azokat. Bármi is bánt, arról merj beszélni a párodnak, a családodnak vagy a barátaidnak, hiszen együtt bármilyen rossz érzést könnyebb leküzdeni, mintha hallgatnál és egyedül küszködnél.

4. Találkozz más anyukákkal

Kik érthetnék meg jobban, min mész keresztül, ha nem más anyukák? Ha éppen egyik barátnőd sem lett mostanában anya, akkor bátran vedd fel a kapcsolatot olyan ismerőseiddel, akikkel korábban nem sokat beszélgettetek, de szintén kisbabájuk van. Menjetek el együtt a parkba sétálni, kávézzatok, és meséljetek őszintén arról, hogyan érzitek magatok, milyen nehézségek nem hagynak nyugodni benneteket. Biztos, hogy sok jó tanácsot meg tudtok majd osztani egymással, és tudva, hogy nem vagytok egyedül a problémáitokkal, jobban fogjátok érezni magatok.

Beszéljünk tabuk nélkül a testképről

Beszéljünk tabuk nélkül a testképről5. Ne hanyagold el a párod

Nem mindenki párral az oldalán lesz anya, de ha van partnered, akkor ügyelj arra, hogy őt se hanyagold el. Könnyű eltávolodnotok egymástól azáltal, hogy az energiáitok nagy részét a kisbabátok gondozására fordítjátok, egymásra pedig alig figyeltek. A babátok boldogságát is elősegíti, ha érzi, hogy a szülei harmonikus kapcsolatban élnek, és ha már van egy csodaszép gyermeketek, miért hanyagolnátok el egymást? Beszélgessetek arról, milyen napotok volt, miben tudtok segíteni egymásnak, és hetente legalább egyszer szánjatok egy-két órát arra, hogy kettesben is legyen valamilyen közös programotok. A nagyszülőknek vagy a barátaitoknak is nagy élmény lesz, ha néhány óráig vigyázhatnak a babátokra, ti pedig megérdemlitek, hogy egy kicsit csak egymásra koncentráljatok.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Ezt a 3 kérdést kell feltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell feltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)