Ajjaj, kevesebb alkohol is elég lesz!

2015.június.25.

(Cici az egyik szabad pillanatában – amiből nem akad túl sok, miután a pihenés, játszás, illetve a bosszantásommal eltöltött idő teszi ki életének túlnyomó részét – kielemezte az általatok beküldött válaszokat, és a következőkkel illeti az eredményeket:)
(– Kedves Glamour-olvasók, közel 780-an töltöttétek ki a kérdőívet, az eredmények átlaga pedig 9. Szóval, az adatok alapján, vegyetek vissza az italozásból, okés? És ezt én mondom, Cici, egy Catbridge-ben szerzett statisztikai PhD-val rendelkező professzorcica.)
(Még jó, hogy van egy macskám, aki ki tudja értékelni ezeket az adatokat, méghozzá nem is akármilyen profizmussal. Engem személy szerint egy kicsit meglepett, hogy a válaszadók közel 25%-a hetente több mint négyszer iszik alkoholt. Azért gondolom nem ennyiszer részegednek le a sárgaföldig… Vagyis remélem.)

Még mindig az alkoholnál maradva, el lehet mondani, hogy bár Magyarország piálás tekintetében továbbra is igen előkelő helyet foglal el az európai rangsorban, mégis az utóbbi időben eléggé lemaradtunk, ugyanis az elmúlt évekhez képest 22%-kal csökkent az alkoholfogyasztásunk, és mára már olyan országok is megelőznek, mint Németország, Spanyolország és Portugália.

Még mielőtt bárki keseregni kezdene azon, hogy ennyire visszaestünk, megnyugtatásképpen hadd mondjam el, hogy a 10 liter alkohol/fő értékünkkel még mindig az élbolyban helyezkedünk el. A legmagasabb alkoholfogyasztást egyébként Lichtensteinban mérték 15 liter/fő értékkel, de ez azért van, mert a környező országokból ide ugranak át alkoholt vásárolni, mert itt jóval olcsóbb. A másik érdekesség, hogy bár borivó nemzetnek számítunk, sajnálatos módon mégis inkább sört és égetett szeszt fogyasztunk.

Ha egy kicsit továbbmegyünk, és megnézzük az alkohollal összefüggő halálozásokat és megbetegedéseket, azt találjuk, hogy például öngyilkosság tekintetében világviszonylatban a nyolcadik, Európában a harmadik helyen állunk. A májbetegségeket vizsgálva viszont azt látjuk, hogy világviszonylatban a tizenharmadik helyen állunk, Európán belül pedig a másodikon. A szájüregi- és vastagbélrákok esetében se túl rózsás a helyzet, hisz európai viszonylatban majdhogynem vezetjük a rangsort.

Összegezve tehát azt lehet mondani a magyar helyzetről, hogy bár csökkent az alkoholfogyasztás, az alkohol okozta megbetegedések és halálozások száma még mindig magas.

Ez is érdekelhet

Miért nagyobbodik meg a mellünk menstruáció előtt?

Miért nagyobbodik meg a mellünk menstruáció előtt?

Horoszkóp

Napi horoszkóp: Hajlamosak lehetünk a pazarlásra - November 26.

Napi horoszkóp: Hajlamosak lehetünk a pazarlásra - November 26.

Szépséghírek

Rihanna megosztotta a legjobb barack árnyalatú smink tutorialt

Rihanna megosztotta a legjobb barack árnyalatú smink tutorialt