Durva fotót mutatott Kim Kardashian a pikkelysömöréről

2019.szeptember.20.

Sok sztár küzd visszatérő, és lényegében gyógyíthatatlan betegséggel, kevesen tudják, de ilyen Kim Kardashian is. A világ leggazdagabb és legnépszerűbb nőjének is vannak problémái, méghozzá igazán kellemetlenek.

Kim Kardashian
Fotó: NorthFotot

Immár 13 éve, vagyis 25 éves korától küzd a pikkelysömörrel a reality sztár, akinek a családjában többen is ebben a betegségben szenvednek, hiszen ma már tudjuk, hogy a pikkelysömör valójában örökletes betegség, aminek a kialakulásához valami kiváltó ok is szükséges. Alapvetően a hajlam ellenére vannak akiknél nem alakul ki, másoknál a környezeti, lelki hatások, vagy valamilyen betegség is kiválthatja.

Kim Kardashian édesanyjától örökölte a betegséget, ami először egy súlyosabb megfázás után jelentkezett nála. A pikkelysömör bőrtünetei neki első sorban a lábán és arcán jelentkeznek, illetve ízületi fájdalom formájában is jelentkezik.

Kim Kardashian megmutatta, milyen nehézséggel jár, ha valakinek 4 gyermeke van

Kim Kardashian megmutatta, milyen nehézséggel jár, ha valakinek 4 gyermeke van

Tudjuk jól, hogy a pikkelysömör sajnos egyelőre gyógyíthatatlan betegség, ami akár huzamosabb ideg (évekig, akár évtizedekig) tünetmentes, de visszatérhet. Kim Kardashian tesó, Kourtney életmódoldalán a Poosh-on számolt be a saját pikkelysömörrel való küzdelméről. Elmesélte, hogy az első alkalom után sokáig nem tért vissza, de a harmincas évei elején többször is előjött, de a várandósság idején teljesen elmúltak a panaszai. Később viszont újra előjött, méghozzá súlyosabban, volt amikor egész testét fedő leplekben járt, a pikkelysömör okozta bőrkiütések miatt.

A pikkelysömör tünetei Kim Kardashian lábán:

Kim Kardashian lábán a pikkelysömör tünetei

Nem könnyű feldolgozni a betegséget, hiszen egyrészt nem szép látvány, másrészt fájdalmas is. Kim Kardashian a hosszú cikkében, amit jónéhány fotóval illusztrált, elmeséli, hogy nem volt ugyan egyszerű, de ma már együtt tud élni a betegséggel, és megtanulta kezelni a vele járó tüneteket is.

A betegség Kim arcán is jelentkezik:

Kim Kardashian pikkelysömör tünetei

forrás: Poosh

Ez is érdekelhet

Ismerd meg a Margitkát, a belváros egyedülálló vintázsgalériáját

Ismerd meg a Margitkát, a belváros egyedülálló vintázsgalériáját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói