Egy gyógynövény, amely a szexuális életedre is pezsdítő hatással lehet

2020.szeptember.26.

Régebben csak a kiváltságosok juthattak hozzá, ma már a világ egyik legismertebb gyógynövényeinek egyike. Mi lehet ez?

A kép csak illusztráció!
A kép csak illusztráció!
Fotó: Rexfeatures

Ennek az ázsiai eredetű növénynek a gyógyhatását négyezer éve ismerik, és Kelet-Ázsia egyes területein a mai napig nagy megtiszteltetésnek számít, ha valakit ezzel ajándékoznak meg. Ennek az is az oka, hogy sokáig ritkaságnak számított, ezért úgy tartották, nagy szerencse éri azt, aki rátalál a vadon termő ginzengre. Szerencsére ma már nemcsak a természetben található, hanem ültetvényeken is termesztik a megnyúlt végtagú emberalakra hasonlító formája miatt gyakran "embergyökér"-nek is nevezett növényt, így az napjainkban már bárki számára elérhető!

A ginzeng legelterjedtebb fajtája az ázsiai Panax ginseng. A panax szó latinul azt jelenti, "mindent gyógyít", ami természetesen nem teljesen igaz, de a tapasztalatok alapján, aki rendszeresen fogyaszt ginzenget, rengeteg pozitív hatását észlelheti, legfőképpen ezeket:

Csak ebben a gyógynövényben találhatók meg a ginzenozidok, a ginzeng legfontosabb hatóanyagai. Ezek a vegyületek olyasmit tudnak, amire mindenkinek szüksége van a mai, felgyorsult világban: csökkentik a stressz káros hatásait és fokozzák a szervezet stressz elleni védekezőképességét. A ginzeng rendszeres fogyasztásával javítható a kedélyállapot és a memória, stresszoldó hatása miatt pedig potencianövelő hatással is bír. Talán kevesen tudják, de a ginzeng a potencianövelésre ajánlott étrendkiegészítők egyik leggyakrabb összetevője.

A ginzenggyökeret fogyaszthatjuk porrá őrölve, vagy kellemes ízű teát készítve belőle, de külföldön már egyes energiaitalok összetevőjeként is találkozhatunk vele. Pozitív hatásait csak rendszeres, kúraszerű fogyasztással fejti ki, nem azonnal érezhető élénkítő hatása, szóval érdemes gyakran inni ginzeng tartalmú italokat!

Ez is érdekelhet

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói