Ilyen a hatékony fogyókúra, éhezés nélkül!

2021.január.12.

Ne pénzzel, ésszel fogyókúrázz! Csodafogyókúrákkal tele a padlás, de valahogy mégsem tudsz megszabadulni a fölös kilóidtól? A táplálkozás-szakértők szerint a karcsú nők sohasem diétáznak, viszont mindnyájuknak hasonlóak a táplálkozási szokásai. A GLAMOUR beavat az okosan evő nők titkaiba.

Ilyen a hatékony fogyókúra, éhezés nélkül!
Fotó: Rexfeatures

Azok a nők, akiket nem fenyeget a jojószindróma, mindig annyit esznek, amennyit megkívánnak. Ha te nem ilyen vagy, helyezd el az éhségedet egy 1-től 10-ig terjedő skálán (ahol az 1 az éhség csillapítása, a 10 pedig a pukkadásig tömött gyomor). Akkor kezdj el enni, amikor csak egy kicsit vagy éhes (ez körülbelül a 3-as fokozatnak felel meg a skálán), és akkor hagyd abba, amikor eléred az elégedettség szintjét (7).

Mindkettőnek körülbelül azonos a kalóriaértéke, de azok a nők, akik "jól" esznek, tudják, minek van igazán jó hatása a szervezetükre. Az olívaolaj nem véletlenül olyan népszerű: telítetlen, "jó" zsírsavat tartalmaz, míg az olyan "rossz" zsiradékok (hidrogénezett növényi olajok), mint a gyorsételekben lévő zsiradékok növelik a salakanyagok felhalmozódását a szervezetben.

Ahelyett, hogy tudomást sem véve kínzó éhségükről azonnal rávetnék magukat a koktélpultra, az egészséges formákkal megáldott nők mindig esznek pár falatot, mielőtt elindulnak a szombat esti buliba. Lehet ez egy tonhalas szendvics vagy csak egy tányér leves, bármi, ami tápláló, és ami a vércukorszintet egyenesben tartja. Ha ivás előtt eszel, kisebb az esélye, hogy éjjel, lefekvés előtt tömöd tele magad, arról nem is beszélve, mennyivel jobban fogod érezni magad szombat reggel.

Ha egy nő egészséges reggelit fogyaszt, majdnem biztos, hogy napközben is megfelelően táplálkozik. A rendesen reggelizők több vitamint és ásványi anyagot fogyasztanak napközben, mint a reggelit elhagyó társaik. Senkinek sincs kedve ébredés után hatalmas adag sült szalonnákat magába tömni, de ha egy hétig minden reggel eszel egy kis kukoricapelyhet, a nyolcadik napon garantáltan éhesen fogsz felébredni!

Ha nem tudsz rendes táplálékhoz jutni, egy-egy müzliszelet még belefér, de ha okosan diétázol, tudnod kell, hogy egy tál valódi müzli sokkal jobb választás. Miért? A csomagolt ételek majdnem mindig olyan dolgokat is tartalmaznak, amikre egyáltalán nincs szükséged – tartósítószereket, cukrot, zsiradékot és persze rengeteg kalóriát.

A "jól" evők többféle ételt pakolnak a tányérjukra. Ha minden nap ugyanazt eszed, csak egyfajta táplálékhoz jutsz. A többféle szín a tányéron több "betegségölő" antioxidánsnak felel meg. A mélyhűtött zöldségek ugyanolyan jók, mint a frissek, csak a kiolvasztás módjára kell odafigyelni.

Ez is érdekelhet

Napi szex: kézzel kényeztetnéd? 5 tipp, hogy jól csináld!

Napi szex: kézzel kényeztetnéd? 5 tipp, hogy jól csináld!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk